Hoe wordt in jullie bib de vergoeding voor zaterdagwerk geregeld?

Weergaven: 1791

Berichten in deze discussie

In Sint-Gillis-Waas zijn alle gepresteerde uren op zaterdag overuren aan 125%. Er wordt gewerkt in een beurtrol. De uren zijn op te nemen tijdens de werkweek.

In De Panne tellen de zaterdaguren dubbel in uren en ze zijn als dusdanig opgenomen in het uurrooster.

 

Is dit geen item voor 'vragen' ipv 'berichten'

In Herentals krijgen wij een surplus van 50% voor de 3 zaterdagnamiddaguren (14u-17u). Je hebt jaarlijks de keuze om deze compensatie te laten uitbetalen of als overuren te laten registreren.
Inderdaad, ik heb me van forum vergist. Zijn hier moderators die dingen kunnen verplaatsen?

Wij krijgen geen vergoeding of overuren hiervoor Dit zit gewoon in ons wekelijks uurschema. De ene week werken de voltijdsen van dinsdag tot zaterdag, de andere week van maandag tot vrijdag. De halftijdsen werken ook 2 zaterdagen per maand.

 

 

Linda Bruyninckx

Bibliothecaris Sint-Jans-Molenbeek

Bib Zedelgem: vergoeding aan 125%, gepresteerde overuren op te nemen als recup, maar het aantal overuren dat kan opgespaard worden per maand is beperkt.

Ook bij ons werd er enkele jaren geleden een tijdsregistratiesysteem ingevoerd.  Ik heb toen gepleit voor een open rooster, waarbij alle medewerkers op elk moment kunnen in- of uittikken.  Alle gewerkte uren worden geregistreerd aan 100%, met uitzondering van zondag (200%), waarop we niet open zijn. 

In de praktijk betekent dit systeem dat iemand die voltijds werkt elke dag zogezegd 38/6 uren moet presteren.  Doet hij er meer, dan kan dit later opgenomen worden vanuit de balans.  Doet hij er minder of werkt hij die dag niet, dan gaat de balans naar omlaag.  Een (te) negatieve balans wordt aangevuld met vakantieuren.

Een systeem van zaterdagvergoedingen zou een te grote impakt hebben op het totaal aan personeelsuren waarover de bibliotheek beschikt.  In theorie kunnen overtollige balans-uren ook worden uitbetaald als overuren, maar in de praktijk heeft hier tot dusver niemand hiervan gebruik gemaakt.  Naar verluid zou dit fiscaal niet zo interessant zijn... 

Naast het (vrije) tijdsregistratiesysteem houden we ook strikte uurroosters bij met baliegerelateerde taken.  Ik heb destijds geargumenteerd dat we als dienst veel flexibiliteit vragen van onze mensen en dat we hen dan ook veel flexibiliteit moeten kunnen bieden.  Bij ons werkt dit systeem prima en in de loop der jaren is men het ook gaan toepassen in het containerpark en het zwembad.  Het containerpark is ondertussen niet langer een gemeentelijke dienst en in het zwembad schijnt het minder vlot te werken, waardoor zij binnenkort teruggrijpen naar vaste roosters.

 

 

 

In Stabroek bevat ieders uurrooster een zaterdagvoormiddag, maar aangezien uren op zaterdag gepresteerd dubbel tellen en anderzijds men maar om de twee weken effectief zaterdag moet werken, is de balans nul.

De software van Kenniskantoor laat voorlopig niet toe om berichten te verplaatsen.


Kris Dehaes zei:

Inderdaad, ik heb me van forum vergist. Zijn hier moderators die dingen kunnen verplaatsen?

Ichtegem

 

in overeenstemming met het het algemeen personeelsstatuut van de gemeente (voor iedereen geldig):

zaterdag: 1,5 uur voor 1 uur

zondag: 2 uur voor 1 uur

vrij op te nemen als overuren mits aanvraag (mogen opgenomen worden tijdens de stamtijden) (recuperatie)

beperking op totaliteit van het aantal op te sparen uren volgens het totaal aantal te presteren uren (voltijds personeelslid kan meer opsparen dan halftijds personeelslid)

max. te presteren uren op zaterdag is gelimiteerd voor de normale diensten

 

In de bib van Diepenbeek: voor zaterdagdienst 125  en voor zondagdienst 200%.

We werken ook met een tijdsregistratie en balansuren. Het rollenpatroon voor het personeel is: week 1 zaterdagdienst, week 2 zondagdienst, week 3 vrij weekend.

Werken we bijvoorbeeld op zaterdag, dan wordt in de week daarna dit 'blokje' zoals wij het noemen, terug opgenomen. Iedereen heeft een vastliggend moment in de week, er is inspraak om te bepalen wanneer het blokje wordt vastgelegd.

Met het tijdsregistratiesysteem hebben we ook de mogelijkheid om 'balansuren' op te bouwen, met een limiet naargelang je parttime of fulltime werkt. Deze kunnen vrij genomen worden, mits goedkeuring van het diensthoofd. Moet je volgens je werkschema om 9 uur 's morgens starten, maar je bent bijvoorbeeld om 8:45 reeds ingetikt, dan telt dit extra kwartier dus als balansuur. De middagpauze kan vrij genomen worden vanaf 11:50 tot 14:00u. . Neem je een langere pauze, dan dalen de balansuren. Een mooie compensatie voor de flexibiliteit die toch van bibpersoneel gevraagd wordt.

Voor Stekene is de regel zaterdaguren aan 125%, zondagsprestaties 200%. De uren in het weekend zijn overuren en we worden aangeraden deze niet meer dan tot een weekprestatie te laten oplopen, dus op tijd een dagje vrij nemen...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden