Hoe of met welke software maken jullie barcodes en etiketten om deze op af te printen?


Ons huidige programma kunnen we niet meer gebruiken dus zijn we op zoek naar een alternatief.

Sarah Van Steen
Bibliotheek Zoersel

Weergaven: 1069

Berichten in deze discussie

Wij genereren zelf etiketten met barcodes via een excel-lijst gecombineerd met een Worddocument. Wij printen op etiketten 48,3 x 25,4. 

In bijlage onze handleiding en de bestandjes. Wil je ze gebruiken ga je zelf even moeten puzzelen hoe het in elkaar zit. Deze bestanden heeft onze ex-collega van de ICT-dienst jaren geleden voor ons aangemaakt. 

Bijlagen:

barcodes zijn in feite een lettertype.Met ieder poepsimpel database soft kan je die genereren ... dan kan je gecombineerd ook logos of wat dan ook toevoegen en printen (wij gebruiken avery etiketten ... ) ..  en de bacodes worden bij ons automatisch gegenereerd vanuit ons bibliotheeksysteem

grtz.

Dirk

http://bib.boutersem.be

Bijlagen:

Waarom zelf barcodes genereren? Je kunt die - volgens het formaat dat je zelf wenst - ook op rol bestellen. Dan heb je geen printer of software nodig en je hoeft ook niet in het oog te houden of een bepaalde code al in gebruik is. Het enige wat je bij een nieuwe bestelling moet weten, is de laatste code die op je rol stond. Maar de goed georganiseerde leveranciers houden zelfs dat voor hun klanten bij. En qua prijs moet je dan denken aan ca. 50 euro excl. BTW voor 1.000 barcodelabels op een rol van 2.500 stuk; of ca. 40 euro excl. BTW per 1.000 barcodes bij bestelling van 10.000 stuks (de prijs wordt per stuk goedkoper naargelang je grotere hoeveelheden in één keer bestelt).

In BruNO (PBS Brussel) genereren wij wel vanuit het bibliotheeksysteem zelf barcodes voor de lenerspassen. Maar dat is omdat die aan één kant voorbedrukte passen on-the-fly worden gepersonaliseerd bij het inschrijven van de klant.

Wij doen het al van lang voor mijn tijd met een Word-documentje, een gratis code 39 lettertype en de functie zoeken/vervangen.  In het Word-documentje staan 1000 barcodes op etikettenvellen.  Omdat deze alfanumeriek zijn kunnen we telkens de eerste 5 karakters vervangen: zoek 'LO001' en vervang overal door 'LO002'.

'LO001000' wordt dus 'LO002000' en zo verder.  De laatse 3 karakters (van 000 tot 999) blijven staan.  Na het printen slaan we het documentje op om bij de volgende 999 barcodes weer hetzelfde te herhalen.  Werkt prima en foutloos en etiketten zijn alleszins goedkoper dan voorgedrukte barcodes.

Alfanumerieke barcodes zijn wel niet zo handig voor RFID: in Vlaanderen en Nederland is gekozen voor een numeriek datamodel, waardoor ons RFID-systeem telkens 'LO' voor de uit de tag gelezen barcode moet plakken, maar dat kon de uitvinder van dit ingenieus stukje prehistorische barcodesoftware natuurlijk niet weten ;-)

http://www.avery.nl/avery/nl_nl/Templates-&-Software

je geeft niet aan welke barcodes /etiketten je precies wil maken maar met de avery software kan alles. Je kan bvb seriennummers genereren volgens eigen patroon en de software onthoud welke nummers je reeds hebt afgedrukt zodat je bij een volgende afdruk verder kan nummeren. Je kan ook zelf de afmetingen van je etiketten opgeven  zodat je ook met andere etiketten dan van Avery kan werken.

Sarah, je kan ook barcodes laten afdrukken op je RFID-labels. Dat is een etiket gespaard.

Patrick - over welke firma heb je het dan concreet? Wij denken er nu eerder aan om inderdaad barcodes op rol te bestellen...

Verschillende bibliotheken hebben goede ervaringen met barcodes op rol van de firma CSB in Aartselaar.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden