Sarah Van Steen
  • Vrouw
  • Zoersel
  • België
Delen op Facebook Delen

De vrienden van Sarah Van Steen

  • Kim Van Belleghem
  • Evelyne Van Gelder
  • Sara Clauw

Groepen van Sarah Van Steen

 

De pagina van Sarah Van Steen

Recente activiteiten

Sarah Van Steen heeft een discussie toegevoegd aan de groep Vragen voor bibliotheken
Miniatuur

Engelstalige jeugdboeken

Hallo collega's,Momenteel staan al onze Engelstalige boeken bij elkaar. Er is niet meteen onderscheid te maken of een boek voor de jeugd bedoeld is of niet. Vooral bij YA boeken is dit verschil soms moeilijk te zien.Hoe lossen jullie dit op? Staan de jeugdboeken apart of werken jullie met stickertjes?Groetjes,SarahBib ZoerselSee More
31 Jul
Sarah Van Steen heeft een discussie toegevoegd aan de groep Vragen voor bibliotheken
Miniatuur

herbekijken openingsuren

In 2017 zouden we graag onze openingsuren eens herbekijken voor de drie bibliotheken in Zoersel.Omdat we soms teveel personeel nodig hebben op één dag, wilden we bijvoorbeeld telkens maar op één avond in één bibliotheek open zijn en niet meer in twee tegelijk. Eventueel ook eens meer in de voormiddag open zijn (momenteel maar één voormiddag open enkel in Zoersel).Iemand ervaringen met wat goede momenten zijn?We zouden ook graag feedback aan onze bezoekers vragen. Zijn er bibliotheken die dit al…See More
14 Dec 2016
Sarah Van Steen heeft een discussie toegevoegd aan de groep Vragen voor bibliotheken
Miniatuur

aantal uit te lenen materialen

Momenteel kunnen onze gebruikers van de verschillende soorten materialen een vast aantal ontlenen (5 boeken, 10 strips, 5 tijdschriften, 5 dvd's en 5 cd's).Wij denken er echter over om naar een systeem te gaan waarbij er bv. 20 stuks vrij gecombineerd mogen worden.Zijn er bibliotheken die zo werken? Wat zijn de ervaringen, eventuele voor-of nadelen?Alvast bedankt.Sarah Van SteenBibliotheek ZoerselSee More
13 Mei 2015
Sarah Van Steen heeft een discussie toegevoegd aan de groep Praktische Vragen
Miniatuur

barcode software

Hoe of met welke software maken jullie barcodes en etiketten om deze op af te printen?Ons huidige programma kunnen we niet meer gebruiken dus zijn we op zoek naar een alternatief.Sarah Van SteenBibliotheek ZoerselSee More
2 Okt 2014
Veerle Van Wesemael heeft gereageerd op discussie FidMe van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"Bij ons lukt dit niet om te scannen. Maar dan typen we gewoon haar naam of barcode manueel in."
15 Mei 2014
Ilse Depré heeft gereageerd op discussie FidMe van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"Hallo Sarah Ik heb voor META eens een paar van die apps getest, en het resultaat kan je lezen op mijn blog: http://bibidee.blogspot.be/2013/11/de-kaartloze-bibliotheek.html  Ook wij krijgen hier in de bib vragen, en we zouden dat met plezier…"
12 Mei 2014
Roger Boeken heeft gereageerd op discussie FidMe van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"de rest van mijn betoog blijft jullie bespaard , heb vergeten verzenden na laatste bewerking. toch even laatste zin afmaken: Een lidkaart van de bib kan meestal gemakkelijk nagemaakt worden tenzij je een droogstempel of inktstempel van de gemeente…"
11 Mei 2014
Roger Boeken heeft gereageerd op discussie FidMe van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"Goede vraag vind ik .Bij punt 2: Is het voldoende je lidkaartnummer mee te delen of moet je daadwerkelijk je lidkaart kunnen tonen en laten scannen ? Is een papieren of virtuele kopie van een lidkaart evenwaardig aan de lidkaart zelf ? Dan kan een…"
11 Mei 2014
Patrick Vanhoucke heeft gereageerd op discussie FidMe van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"Ik heb hier zelf al mee geëxperimenteerd, weliswaar niet met de app FidMe, maar met CardStar. Er zijn nogal wat dergelijke apps, het principe is altijd min of meer hetzelfde. In sommige apps kan je een fotografische scan van je bibkaart,…"
9 Mei 2014
Gunter Broekmans heeft gereageerd op discussie FidMe van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"Ik gebruik dit zelf ook, maar niet in de bib omdat wij werken met eID. Mijn ervaring is dat veel scanners last hebben met het helderheid van het scherm en daardoor de barcode niet kunnen lezen."
8 Mei 2014
Paul Kellens heeft gereageerd op discussie innamekast vs innamecomputer van Sarah Van Steen in de groep RFID
"Beste, Wij (bibliotheek de Wattenfabriek in Herzele) hebben geen intelligente kast, maar hebben een intelligente boekensleuf (die normaal voor buiten gebruikt wordt) van NEDAP (nu Autocheck) binnen geplaatst. Deze innamesleuf heeft een…"
9 Okt 2013
geert.lievens heeft een reactie achtergelaten voor Sarah Van Steen
"Beste,  Op dinsdag 10 september 2013 organiseren we een RFID-infosessie en in de namiddag een RFID-forum, waarbij bibliothecarissen van recente RFID-bibliotheken hun ervaringen delen met kandidaat-rfid-bibliotheken. Deze RFID-infodag is gratis…"
13 Aug 2013
Karlien Brysbaert heeft gereageerd op discussie innamekast vs innamecomputer van Sarah Van Steen in de groep RFID
"Wij hebben sinds 2008 van Nedap de intelligente innamekast en zijn nog steeds tevreden over onze keuze. Onze klanten (waarvan een deel kon vergelijken met een andere bib waar vroeger een losse innamecomputer stond) vinden dat heel…"
13 Aug 2013
frank verreyken heeft gereageerd op discussie uitlening reisgidsen van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"Elke bibliotheek, zelfs - of zeker- met een uitgebreide reisgidsencollectie, wordt met dit fenomeen geconfronteerd.  Maar ik denk er niet aan om het aantal materialen dat je kan uitlenen te gaan beperken.  Wij (Vilvoorde) laten twee…"
19 Feb 2013
Carine Van Lierde heeft gereageerd op discussie uitlening reisgidsen van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"Ook in Zulte staat een bordje bij de reisgidsen: Gelieve het aantal reisgidsen te beperken tot 2 per streek."
13 Feb 2013
Roger Boeken heeft gereageerd op discussie uitlening reisgidsen van Sarah Van Steen in de groep Praktische Vragen
"opmerkelijk: het waren ook nederlanders die mij een dergelijk antwoord gaven toen we een goede software zochten om internet-pc's te reserveren in de bib: koop toch gewoon meer internet-pc's om aan de piekbehoefte te voldoen, zo doen wij…"
13 Feb 2013

Profielgegevens

Organisatie
Bibliotheek Zoersel
Werkdomein
projectwerking

Prikbord (1 commentaar)

Op 13 Augustus 2013 om 16.07 zei geert.lievens...

Beste, 

Op dinsdag 10 september 2013 organiseren we een RFID-infosessie en in de namiddag een RFID-forum, waarbij bibliothecarissen van recente RFID-bibliotheken hun ervaringen delen met kandidaat-rfid-bibliotheken. Deze RFID-infodag is gratis en vindt plaats in de bibliotheek van Haacht. Bibliotheken uit de provincie Antwerpen kunnen ook gratis deelnemen, omdat we dit i.s.m. het Vrieselhof organiseren. De maandag gaan we een aantal RFID-bibliotheken bezoeken: Ham, Lummen, Hoeilaart & Asse of Londerzeel. Op woensdag 11/9 bezoeken we het Muntpunt in Brussel (vernieuwde bib) en tenslotte kun je op do/vr op het beursgedeelte van Informatie aan zee terecht met al je resterende vragen. 

Als je nog vragen hebt mag je mij gerust contacteren (0474-74.47.86) of mailen geert.lievens@vlaamsbrabant.be

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden