Dag iedereen,

 

De bib van Niel is gevestigd in een oud herenhuis met veel kleine kamertjes. Voor bezoekers is het niet altijd duidelijk welke collectieonderdelen zich waar bevinden, en daarom zouden we een plattegrond van de bib willen opstellen.

Heeft er iemand ervaring met gemakkelijke programma's waarmee je plattegronden kan tekenen? Het mag heel basic zijn, niet alle details moeten op het plan staan.

 

Bedankt,

Liesbet-Ann Verbruggen

Weergaven: 1622

Berichten in deze discussie

Beste Liesbet,

 

voor de Beernsme bib maakte ik destijds een plan met indesign.

 

Met vriendelijke groet,

 

Thomas De Groote

Als het rudimentair mag zijn kan je Photoshop gebruiken, beter is het om een programma te gebruiken zodat je een vectorieel bestand hebt...  Illustrator of zoiets.  

grtz.


Dirk

http://bib.boutersem.be

Hoi Liesbet,

op de huidige website van onze bibliotheek wordt gebruik gemaakt van zo'n grondplan. Via dat plan kun je dan doorklikken naar de verschillende locaties en eventueel foto's bekijken. http://www.depanne.be/bibliotheek

 Volgens de systeemverantwoordelijke van ons bestuur was dat een JPEG op een HTML-pagina waar hij dan enkele hotspots op had gedefinieerd.

Dit systeem is tien jaar oud en wordt niet meer zoveel gebruikt.

binnenkort wordt er een nieuwe website gemaakt en spijtig genoeg zal m'n grondplan dan verdwijnen. Maar ik hoop veel andere toeters en bellen erbij te krijgen.

 

grtn,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

wij hebben het omgekeerd ingebouwd. Uitgaande van een catalogusrecord kan je een plattegrond oproepen die u min of meer in detail laat zien waar je een bepaald werk in de bib kan vinden.

vb.  :  http://bib.boutersem.be/detail.php?id=93005  (klik op het plattegrondje om te zien wat ik bedoel)

grtz.

dirk

http://bib.boutersem.be

Beste Liesbet-Ann,

 

Wij hebben thuis voor eenvoudige plannetjes van ons huis (voor briefing architect) Visio van Microsoft gebruikt. Je kan er kamers mee tekenen en allemaal figuurtjes invoegen (deuren, badkamermeubels, ...). Gebruiksvriendelijk, eenvoudig en duidelijk. Groetjes, Veerle (BIB Edegem)

Wij maken onze platte grondjes gewoon met powerpoint, vermits een schets volstaat zowel voor de klanten als voor het personeel.

  1. powerpoint openen en pagina-instelling aanpassen naar A4-formaat,
  2. auto-vormen invoegen : lijnen voor de muren en rechthoeken voor de rekken. Je kan hetzelfde rechthoekje steeds opnieuw kopiëren zodat al je rekken hetzelfde formaat hebben. Je kan de rechthoekjes opvullen met de kleur bv. van de ZIZO-rubriek. (Dit hebben wij gedaan voor de platte gronden in de ZIZO-afdeling gecombineerd met het ZIZO-symbooltje in elk rekvakje). Eventueel tekst toevoegen aan bepaalde autovormen.
  3. tekstvakjes met een computer voor de opac's (= invoegen symbool Wingdings),
  4. bestand vervolgens opslaan als een powerpoint (zo kan je later gemakkelijk wijzigingen aanbrengen als bepaalde rubrieken van plaats verhuizen)
  5. + bestand opslaan als jpg. Hierdoor wordt elke dia een afbeelding die je kan invoegen in andere documenten, online kan gebruiken of uitprinten.

Hieronder voorbeeld van een platte grond gemaakt in power point voor intern gebruik in het kader van de brandweer-evacuatie-oefening (lettervakjes zijn mogelijke plaatsen waar brandblussers hangen. Personeel moet dan aanduiden welke de juiste locaties zijn)

 

Dag iedereen,

Heel erg bedankt. Met deze antwoorden kan ik verder.

Groeten,

Liesbet-Ann

 

Ik heb ooit een plattegrond gemaakt met floorplanner. Je kan het gratis gebruiken.
Ik vind het een superprogramma, het is heel eenvoudig en je kan er meubeltjes inplaatsen en je werk naar 3D brengen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden