We starten begin 2017 in Zaventem een nieuw cultuurcentrum op binnen een AGB. Ik ben op zoek naar goed werkende voorbeelden voor de uitbating van het cultuurcafé/brasserie: eigen beheer, concessie, onderaanneming, ... Alle tips zijn welkom. Alvast bedankt.

Weergaven: 793

Berichten in deze discussie

Dag Freek

Bij ons loopt de uitbating van het café reeds sinds de start via een concessie (3 verschillende uitbaters gedurende de afgelopen 16 jaar).

Ik zal een voorbeeld van concessie doormailen.

Groeten,

Sam

stafmedewerker GC 't Blikveld - Bonheiden

Freek

Katrijn Van Kerckhove maakte bij haar opleiding cultuurmanagement (aan de Universiteit Antwerpen Management School) een thesis over horecavoorzieningen bij cultuur- en gemeenschapscentra. Het kan misschien interessant zijn die eens op te vragen.

Ik zal je via e-mail een aantal voorbeelden bezorgen van de concessieovereenkomsten met onze uitbater die de cafetaria heeft uitgebaat van 1999 en dat nog zal doen tot september.

Bob

Freek,

Wij hebben de bovengenoemde thesis met juridisch onderbouwde voorbeeldmodellen als basis genomen voor onze concessie.

Zeker de moeite dus, al denk ik dat je ook wat geluk moet hebben met welk vlees je in de kuip hebt...

Erwin.

Hoi Freek

andere plaatsen waar ze recent hun concessie onder de loep hebben genomen: Bierbeek, Heist-op-den-Berg, Linkebeek, Westrand, Oostende (De Grote Post), ...

Veel succes!

Hannes

Hoi Freek,

Wat de uitbating betreft, onderzoek toch zeker de mogelijkheid om dit zelf te doen (met verenigingen, interims, eigen personeel). Elke dag geraak ik er vaster van overtuigd dat dit de beste oplossing is. Anders toch alleen maar miserie met uitbaters die zich niet houden aan de afspraken.

Als hier de concessie stopt zal ik dat alleszins proberen.

groetjes,

dieter


 Dieter Vranckx zei:

Hoi Freek,

Wat de uitbating betreft, onderzoek toch zeker de mogelijkheid om dit zelf te doen (met verenigingen, interims, eigen personeel). Elke dag geraak ik er vaster van overtuigd dat dit de beste oplossing is. Anders toch alleen maar miserie met uitbaters die zich niet houden aan de afspraken.

Als hier de concessie stopt zal ik dat alleszins proberen.

groetjes,

dieter

Dag Dieter,

Bedankt voor de suggestie. Het is duidelijk uit alle verhalen dat de ingesteldheid van de uitbater de cruciale factor is. Maar zelf uitbating is in ons geval niet haalbaar.

Groeten,

Freek

wij hebben ook wel wat praktijkervaring. je kan me contacteren via vrije.tijd@stad.diksmuide.be. Ik stuur je onze contracten door met aantal opmerkingen.



Dag Sam,

Kan je mij jullie contracten, concept, enz. eens doorsturen?

bedankt alvast,

pat.vanderhaeghe@jantervaert.be

Sam Vervoort zei:

Dag Freek

Bij ons loopt de uitbating van het café reeds sinds de start via een concessie (3 verschillende uitbaters gedurende de afgelopen 16 jaar).

Ik zal een voorbeeld van concessie doormailen.

Groeten,

Sam

stafmedewerker GC 't Blikveld - Bonheiden

Dit interesseert me, Dieter! Kan je mij jullie manier van werken / aanpak / concept eens doorsturen?

dank alvast,

pat.vanderhaeghe@jantervaert.be 
 
Freek Rombouts zei:


 Dieter Vranckx zei:

Hoi Freek,

Wat de uitbating betreft, onderzoek toch zeker de mogelijkheid om dit zelf te doen (met verenigingen, interims, eigen personeel). Elke dag geraak ik er vaster van overtuigd dat dit de beste oplossing is. Anders toch alleen maar miserie met uitbaters die zich niet houden aan de afspraken.

Als hier de concessie stopt zal ik dat alleszins proberen.

groetjes,

dieter

Dag Dieter,

Bedankt voor de suggestie. Het is duidelijk uit alle verhalen dat de ingesteldheid van de uitbater de cruciale factor is. Maar zelf uitbating is in ons geval niet haalbaar.

Groeten,

Freek

Hallo

CC Kruispunt is aan haar tweede concessionaris toe. Valt momenteel goed mee, maar de man verdient heel weinig en is erg braaf...

Meer info: 0495 589108

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden