Informatie

Mijn Bibliotheek lijsten

In de Mijn Bibliotheek administratie kan je zelf een selectie maken van titels uit je catalogus, deze kan je aan jouw bibliotheekleden aanbieden ter inspiratie. Lijkt deze selectie je ook nuttig voor andere bibliotheken? Dan kan je die 'publiek' maken (= met alle bibliotheken delen). In deze groep kan je een extra woordje uitleg geven en op de hoogte blijven van de lijsten van je collega's. Vergeet niet te vermelden of het een afgeronde lijst is of eentje die je wekelijks, 2-wekelijks, maandelijks bijwerkt.
Deel er maar op los!

Webpagina: http://mijn.bibliotheek.be/administratie
Leden: 142
Meest recente activiteit: 11 uur geleden

Forum

Aquabrowser-hack: selecteer in 1 klik alle zoekresultaten

Begonnen door Kris De Winter. Laatste reactie van Latifa Boudchiche 9 Feb. 10 Antwoorden

Hallo collega's,soms wil je bij het maken van een selectie materialen in de aquabrowser meteen alle gevonden materialen op een lijst zetten. Op dit moment moet je daarvoor één voor één bij elk item…Doorgaan

Boekenbingo 2018

Begonnen door Eva Devos 10 Jan. 0 Antwoorden

In 2018 biedt Iedereen Leest opnieuw een boekenbingo aan, voor lezers die hun leeshorizon willen verbreden en voor bibliotheken om hun collectie eens op een andere manier voor te stellen aan het…Doorgaan

Tags: boekenbingo

Jeugdboekenmaand: Eureka! de boekenlijsten

Begonnen door Eva Devos. Laatste reactie van Marjan Daemen 21 Sept 2017. 3 Antwoorden

Van 1 tot 31 maart staat alles weer in het teken van Jeugdboekenmaand. Met als slogan Eureka! draait alles om wetenschap en techniek.De boekentips werden zopas bekend gemaakt; u vindt ze ook in Mijn…Doorgaan

Tags: Leest, Iedereen, Jeugdboekenweek, JBM, Jeugdboekenmaand

Voorleesweek 2017

Begonnen door Eva Devos 5 Sept 2017. 0 Antwoorden

Van 18 tot 26 november is het opnieuw Voorleesweek in Vlaanderen.Alle informatie vinden jullie op www.voorleesweek.be.Ook zijn de boekentips…Doorgaan

Tags: voorlezen, voorleesweek

Prikbord

Reactie van Wim Maes op 8 December 2015 op 8.56

Lijstjes maken is ook handig voor catalogusonderhoud. Bij de ZIZO volwassenen is de rugrubriek COINEC "E-mail - Chatten" gewijzigd in "Sociale media". Al die boeken moeten een nieuw etiket krijgen. Om dat aan te passen is een lijst handig. Via Mijn Bibliotheek kan je een lijst aanmaken door te zoeken op "zizocode:coinec". Elk boek dat wordt aangepast wordt van de lijst verwijderd. De overblijvende titels zijn de uitgeleende materialen. Als alles van de lijst is, zijn alle boeken aangepast. Handig toch!

Reactie van Joke Quintelier op 6 Juli 2016 op 12.11

Wordt een titel die je afvoert uit de eigen collectie ook automatisch geschrapt uit de lijst waarin dit materiaal werd opgenomen?  Of moet je dit handmatig opvolgen?

Reactie van Wim Maes op 6 Juli 2016 op 16.59

Heb dat toen handmatig gedaan (ging over een klein collectieonderdeel). Dat automatisch schrappen ga ik eens uittesten. Wordt vervolgd ...

Reactie van Ingrid op 7 Juli 2016 op 10.47

Hoe kan ik alle materialen uit een zoekopdracht tegelijk selecteren voor de lijst? Als ik 1 voor 1 moet aanvinken is dat soms een hele opdracht! 

Reactie van Wim Maes op 7 Juli 2016 op 11.03

Voorlopig moet je nog 1 voor 1 selecteren. Tijdens een opleiding over "Lijstjes maken" werd mij door Johan Mijs verteld dat dat in de toekomst wel mogelijk ging zijn.

Reactie van Lynn Van Kerckhove op 7 Juli 2016 op 13.46

Hallo Joke en Wim,

Normaal zouden de afgevoerde titels uit het lijstje moeten verwijden als je het openklikt, dus in jullie Aquabrowser. Maar het zou kunnen dat ze wel zichtbaar blijven in Mijn Bibliotheek. Ik vraag het nog even verder na voor je!

Reactie van Lynn Van Kerckhove op 13 Juli 2016 op 11.51

Wim, heb jij toevallig al tijd gehad om het uit te testen? Kun je het ons via het forum even laten weten als je het doet? Hartelijk bedankt al!

Reactie van Wim Maes op 13 Juli 2016 op 13.15

Lynn, ik ga dat maandag eens uittesten. Door een upgrading van ons bibsysteem kan ik deze week geen catalografie (waaronder ook afvoer) doen.

Reactie van Wim Maes op 24 Augustus 2016 op 11.28

Na een heerlijk verlof nu eindelijk aan testen toegekomen...

Lijst aangemaakt via "Mijn Bib" van 18 titels en op etalage geplaatst. Daarna één item afgevoerd. De dag nadien nagekeken met als resultaat dat op de etalage het exemplaar verdwenen is ; bij de lijst op Mijn Bib staan wel nog steeds 18 ex.

Reactie van Joke Quintelier op 25 Augustus 2016 op 13.42

Ok.   Bedankt voor het uittesten, Wim!

Opmerking

Je moet lid zijn van Mijn Bibliotheek lijsten om reacties te kunnen toevoegen!

 

Leden (142)

 
 
 

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden