Welke bibliotheken hebben al eens een themastand gemaakt rond boeken die nu populair zijn op TikTok?
Onder de hashtag #booktok worden heel wat YA-romans en graphic novels gepromoot.

Is er ergens een leeslijst van in omloop?

Bedankt!

Joke - Bib Beveren

Weergaven: 162

Berichten in deze discussie

Collega Annelien (bib Kortrijk) heeft in juni hierover een kleine themastand gemaakt, met bijhorende (gedeelde) lijst: https://kortrijk.bibliotheek.be/mblist/21658.

wij hebben er een eentje een paar maanden geleden opgezet. Helaas geen lijstje van gemaakt, wij vonden online een heleboel leeslijstjes waaruit we inspiratie haalden...bv standaard boekhandel heeft eentje.

Beste collega

Enkele collega-bibliotheken hebben een lijst gedeeld via 'mijn bibliotheek', je kan die lijsten importeren voor je eigen bibliotheek via de administratiemodule van mijn bibliotheek.

mvg

Karla

Bib Maaseik

Dag Joke,

Ik vermoed dat er al wat bibs hiermee experimenteerden. Met Iedereen Leest maakten we op Boekenzoeker een lijst van boeken die populair zijn op TikTok (leeftijd 12+): https://www.boekenzoeker.be/tiktok-boeken 

Met vriendelijke groeten,

Simon - Iedereen Leest

In onze bibliotheek (Ravels) hebben we permanent een thematafel staan met boeken die bekend zijn van Booktok. Wij hebben daar geen lijstje van gemaakt, maar als je in je catalogus als zoekfunctie 'Booktok' typt, krijg je de boeken die bekend zijn van Booktok. 

Bij de filter 'Onderwerpen' kun je ook kiezen voor 'Booktok'.

Veel succes en plezier met de themastand. :)

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden