U dacht dat een zadenbib een onschuldig fenomeen was? Niet volgens het department of agriculture van Pennsylvania:

http://cumberlink.com/news/local/communities/carlisle/department-of...

Weergaven: 222

Berichten in deze discussie

Op een dag wandelt er een hooggeplaatste ambtenaar van het ministerie van landbouw je bibliotheek binnen, geflankeerd door advocaten.  Ze zwaaien met een wettekst, waarvan ze zelf zeggen dat die enkel van toepassing is op de verkoop van zaden en dus niet op de zadenbib of op het ruilen van zaden.  Nog voor je 'Gelukkig maar' kan murmelen trekken ze de terrorisme-kaart.  Kwaadwillige zadenschenkers kunnen zaden van invasieve planten mengen tussen je tomatenzaden of zaden van giftige planten labelen als 'worteltjes'.  Ook schimmels en ziekten kunnen op deze manier moedwillig verspreid worden.  De gevolgen hiervan blijven, volgens het ministerie van landbouw, niet beperkt tot vervelend onkruid tussen de tomaten, worteltjes die onaangeroerd blijven omdat ze niet op worteltjes lijken en zieke planten in je vierkante metertuin.  Nee: dit is een ernstige bedreiging voor de landbouw- en voedselketen.  Het ministerie dringt aan dat de bibliotheek alle geschonken zaden grondig laat testen, zoals dat door commerciële zadentelers gebeurt.  Omdat dit niet haalbaar is wordt voor het eerst in de droeve geschiedenis van de mensheid een zadenbib gesloten.

Het is te hopen dat dit nog een staartje krijgt, want dit is toch echt wel te gek voor woorden.  Terroristen die de landbouwindustrie en/of de voedselketen willen treffen vinden echt wel efficiëntere methodes dan zaadjes naar de bib te brengen.  Het raampje open zetten op weg naar de bib om kwaadaardige zaadjes over de akkers te laten vliegen zou zelfs al minder vergezocht zijn.

Het reële gevaar bij een grootschalige aanval door agro-terroristen is de afhankelijkheid van een beperkt aantal plantensoorten: een evolutie die reeds lang aan de gang is in de traditionele landbouw (hybriden) en nog versterkt wordt door het gebruik van GGO-zaden.  De hernieuwde belangstelling voor het zelf oogsten van zaden, waar de zadenbib een uitvloeisel van is, zorgt er net voor dat er een grotere variëteit aan eetbare soorten bewaard blijft.  De zadenbib is dus een uitstekend wapen tegen agri-terrorisme!   

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden