Wij zouden graag overstappen van een saai reglement naar een aantrekkelijk welkomstfoldertje. De inhoud moet natuurlijk wel zelfde zijn, maar het zou allemaal wat vlotter mogen.

Zijn er bibliotheken met een aantrekkelijk welkomstfoldertje? Zouden jullie het eventueel eens kunnen doormailen? Bedankt!

 

Veerle

Weergaven: 511

Berichten in deze discussie

Wij hebben jaren geleden ons reglement in een ganzebordspelletje gegoten.

Ik stuur wel een ex. naar Erpe-Mere

 

Steven Duyck

Bib Westerlo

Dag Veerle,

Kijk eens naar onze folder. In plaats van het gekende verhaal (dat we boeken hebben, weten de mensen) hebben we gefocused op onze digitale bibliotheek, zelfbediening en filmafdeling. De folder is bedeeld in alle huishoudens van Kalmthout als extra katern bij de gemeentelijke nieuwsbrief.

Wij vonden de folder aantrekkelijk, maar of dit voor jou vlot genoeg is, moet je zelf maar beoordelen.

Groeten,

Jan

@ Steven: bedankt hoor. Mailen jullie het door? Ons adres is bibliotheek@erpe-mere.be

 

@ Jan: Ja, jouw foldertje had ik al gevonden via google. Het is een prachtfoldertje. Hebben jullie dat laten ontwerpen? Of hebben jullie het zelf gemaakt? Met welk programma hebben jullie die plattegrond gemaakt?

 

@Veerle:

> Hebben jullie dat laten ontwerpen?

Ja en neen. Het idee, het ontwerp in grote lijnen en de teksten kwamen van mij, de technische realisatie van anderen. De folder is ontworpen in InDesign door Oakgraphics (lay-out, fotobewerking). Het 3D-tekenwerk is gemaakt door Van Dee Interieur waarmee we toen samenwerkten voor de herinrichting van de bibliotheek (schrijnwerkerij). Over beide firma's kan ik enkel tevreden zijn. Ze luisteren goed naar klanten, maar denken tegelijkertijd ook mee en komen zelf met bruikbare voorstellen. En een voordeel is dat ze beiden de bibliotheeksector goed kennen (Oakgraphics staat in voor de belettering binnen en buiten onze bibliotheek).

Omdat we zelf InDesign hebben kunnen we kleine aanpassingen aan de folder in eigen beheer uitvoeren.

Oké, bedankt!!

N.a.v. de opening van onze nieuwe bib hebben we ook een nieuwe folder gemaakt, enerzijds kennismaking anderzijds de huisregels. Aangezien er geen tijd was tussen inrichting en opening konden we geen gebruik maken van foto's. Gelukkig konden we terugvallen op de 3D-schetsen van onze interieurontwerpster. klik hier voor de folder

Bedankt Annemie

 

@ Steven: jouw foldertje is vandaag toegekomen met de post! Bedankt! Het is inderdaad eens iets anders :)

 

Hallo Veerle,

in bijlage het foldertje van De Panne. Wordt opgestuurd naar alle nieuwe inwoners van de gemeente en meegegeven aan bezoekers.

De folder werd ontworpen en gedrukt binnen de gemeentelijke diensten.

groeten,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

 

Bijlagen:

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden