collega's,

ik vind niet onmiddellijke iets bruikbaars terug wanneer ik opzoek op 'prikklok'. Ik veronderstel dat er toch wat bibliotheken zijn die werken met een prikklok.


Gezien die klok binnenkort ook z'n intrede zal doen bij ons bestuur zou ik eens willen polsen bij jullie omtrent de mogelijkheid om de ietwat afwijkende werkuren van de bibliotheek toch zo goed en zo kwaad mogelijk te behouden binnen dat nieuwe systeem.

Als bibliotheek kunnen we onmogelijk dezelfde stamtijden aanhouden als de andere administratieve diensten. Hoe wordt dit bij jullie opgelost ?

Ervaringen met prikklokken, aandachtspunten, addertjes onder het gras, ...., alles is welkom.

groeten,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Weergaven: 615

Berichten in deze discussie

Beste Christophe

Wij starten ook binnenkort, maar (voorlopig nog) zonder glijtijd voor de bibmedewerkers. Ik zou mogen werken met een variabel uurrooster voor de collega's, die ik  gemakkelijk zou kunnen aanpassen. Ze moeten zich dan wel strikt hieraan houden. Ik hoop niettemin dat ook de collega's naar glijtijd kunnen overschakelen (voor mij wel toegekend). Voor het gemeentepersoneel is er een voorwaarde dat enkel glijtijd kan opgenomen worden als er een minimum aantal personeelsleden aanwezig is.  Dit biedt, denk ik een oplossing voor baliediensten.

Bibpersoneel heeft glijuren van 8 tot 8 (20) op de dagen die zij werken, daarbuiten moet worden aangevraagd.  Ook omwisselen in het weekend moet worden aangevraagd. Stamtijden zitten daartussen (bvb. 13.00-19.00).  Wat vroeger of later wordt gepresteerd gaat naar de glijuren, die dan gecompenseerd moeten worden door thuis te blijven (of vroeger/later te werken als je in min zou gaan).  Glijuren moeten wel weggewerkt worden per maand.

Christophe

In Veurne zijn de stamtijden de openingsuren van de bib. Bij ons is dat 6 namiddagen van 4 u en 3 voormiddagen van 2 u. In de voormiddagen zijn de uren daarbuiten glijdend, van 7:30 tot 12:30. In de namiddagen ook een glijtijd vanaf 30 minuten voor en tot 30 minuten na de stamtijden. Iedereen heeft ook een vrije voormiddag en in de week van zaterdagwerk een andere vrije namiddag. Dit staat vast opgenomen in iedereen zijn weekrooster. Natuurlijk moet soms gecorrigeerd worden voor opleidingen en prestaties buiten het gewone weekrooster.

Iedereen heeft dit voorstel onmiddellijk aanvaard in 2008 en is er nog steeds tevreden over.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden