Inger Vermeersch
  • Vrouw
  • Bredene, West-Vlaanderen
  • België
Delen op Facebook Delen

De vrienden van Inger Vermeersch

  • Ewout Decoorne
  • Christoph Coevoet
  • Johan Maes
  • Mieke Haeck

Groepen van Inger Vermeersch

 

De pagina van Inger Vermeersch

Recente activiteiten

Inger Vermeersch is lid geworden van de groep van Bert Moerman
Miniatuur

Techniek & Infrastructuur

Beste,In deze groep kan je terecht voor je vragen, weetjes en ideeën inzake Techniek & Infrastructuur, zowel voor de beginner, de pro als de nerd.Vanuit STEPP, het steunpunt voor productionele, ontwerpende & technische krachten van de brede culturele sector zullen wij deze groep van zeer dichtbij volgen en van de nodige onderbouwde commentaren voorzien.Vriendelijke groet.See More
26 Apr 2018
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie NF collectie voor adolescenten? van Vercammen Annemie in de groep Vragen voor bibliotheken
"Wij hadden vroeger een aparte afdeling, maar deze had geen succes. Om hiervan een succes te maken, moet je volgens mij echt voldoende materiaal staan hebben om een volwaardige informatieve collectie voor adolescenten aan te bieden. Wij hadden…"
14 Mrt 2017
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie Diefstal van dvd's en games van An Vanstraelen in de groep Vragen voor bibliotheken
"Wij hebben daar ook even last van gehad. De collectie werd dichter bij de balie geplaatst en de collega's gingen tussendoor wat meer kijken in de rekken, zeker als we de vermoedelijke daders zagen. De diefstallen hielden op. Je moet je ook de…"
8 Mrt 2017
Inger Vermeersch is lid geworden van de groep van Kenniskantoor
Miniatuur

Vragen cultuur- en vrijetijdsbeleid

Stel hier je vraag over het lokaal cultuur- en vrijetijdsbeleid aan collega's.See More
3 Jun 2015
Inger Vermeersch is lid geworden van de groep van Katrien Schroyens
Miniatuur

Vacatures

Jobaanbiedingen en vrije/open sollicitaties
9 Okt 2014
Koen Provost heeft een reactie achtergelaten voor Inger Vermeersch
"Beste collega's Een barcode hoeft toch niet ? Gewoon de beveiliging op de tag op aan (= rood) zetten in de Vscan software. Op die manier beveiligen we in Menen bvb brochures van Mijn bib die ter inzage liggen aan de opac's. Met vubis…"
26 Jun 2014
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie beveiliging tijdschriften van Katleen Ferlin in de groep RFID
"Niet nodig, we gebruiken voor alles dezelfde barcode. De tag weet dat niet :)."
26 Jun 2014
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie beveiliging tijdschriften van Katleen Ferlin in de groep RFID
"Beste Wij converteren de tags aan een niet-ingevoerde barcode. Het converteren activeert de beveiliging, maar de zelfuitleen herkent de barcode niet. We houden hiervoor een barcode aan de kant. Al onze recente nummers of diefstalgevoelige…"
26 Jun 2014
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie Onleesbare dvd van Annemie Pijcke in de groep RFID
"Wij hebben geen probleem met het taggen van Minuscule. Bij ons gaat het wel om een oudere dvd. We gebruiken ringlabels. Tot nu toe hebben we nog geen problemen ondervonden met dvd's, tenzij met metalen dozen, maar dan wisselen we de dozen met…"
10 Jun 2014
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie Securityboxen een oplossing? van Katrijn Creemers in de groep Praktische Vragen
"Ik zou ook het voorstel van Dirk Hermans overwegen. Om voor de hele collectie securityboxen aan te kopen, moet je redelijk wat investeren. Niet alleen in geld, ook in tijd (alle doosjes omzetten, eventueel versnijden van kaften). Deze doosjes gaan…"
14 Mei 2014
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie Wie mag volwassen NF uitlenen? van Marleen Rome in de groep Praktische Vragen
"Bij ons is alles, al enkele jaren volledig toegankelijk voor iedereen. Veel eenvoudiger voor ons. Het komt sowieso weinig voor in onze bib dat kinderen volwassenen boeken meenemen. Nog nooit klachten ontvangen over de inhoud van de boeken.…"
16 Dec 2013
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie tips schriftelijke selectieproef van Habiba Bahammou in de groep Praktische Vragen
"De bibliotheek al eens bezoeken, opzoeken op internet waar de bib mee bezig is, wat de bib belangrijk vindt, wat de functie zal inhouden. Bij bv. een baliefunctie wordt er verwacht dat je klantvriendelijk bent. Bij onze laatste selectieproef hielden…"
28 Nov 2013
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie RIP de Bib van Stefaan Froyman in de groep Nieuws en debat
"@ Paul Van Goethem: inspirerend filmpje. En toch slaagt deze bibliothecaris erin om aan verschillende beleidsprioriteiten te werken! Ook bij ons bezuiniging op budget. Mijn bestuur gaat er van uit dat onze collectie nu al stilaan op punt staat…"
27 Nov 2013
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie Themakoffers voor kleuters van Annemie Pijcke in de groep Praktische Vragen
"Wij maken geen themakoffers met vaste inhoud. Leerkrachten vullen een aanvraagformulier in en wij vullen deze op maat met de ons beschikbare collectie. Het kan gebeuren dat we nog materialen bijkopen (als blijkt dat een bepaald thema populair is).…"
8 Jul 2013
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie Boekensteunen jeugd van Alexandra Vervaecke in de groep Praktische Vragen
"Beste Bij eurobib verkopen ze boekblokken en etiketten van A tot Z. In hun online shop kan je bij 'zoek product' 'boekblok' intikken.   m.v.g. Inger Vermeersch Bib Bredene"
2 Jul 2013
Inger Vermeersch heeft gereageerd op discussie nieuwe AVI-stickers van ann foulon in de groep Praktische Vragen
"Beste Je kan ze afprinten bij biblioprint van Schulz. Indien jullie geen abonnement nemen, kan je misschien eens met hen contact opnemen. Misschien plannen ze ook gedrukte etiketten te leveren.   Met vriendelijke groeten Inger Vermeersch Bib…"
28 Mei 2013

Profielgegevens

Organisatie
Bib "De Leestuin" Bredene
Werkdomein
Bibliothecaris

Prikbord (1 commentaar)

Op 26 Juni 2014 om 17.43 zei Koen Provost...

Beste collega's

Een barcode hoeft toch niet ? Gewoon de beveiliging op de tag op aan (= rood) zetten in de Vscan software. Op die manier beveiligen we in Menen bvb brochures van Mijn bib die ter inzage liggen aan de opac's.

Met vubis tijdschriftenadministratie is het echter simpeler gewoon het recentste exemplaar in te voeren met barcode en taggen, zodra het volgende nr ingeschreven is, wordt het voorlaatste automatisch uitleenbaar en is direct klaar voor uitleen. Indien een lener het laatste nr aanbiedt aan zelfstation voor uitleen, krijgt de lener automatisch een boodschap dat het object niet voor uitleen bedoeld is. Vertrekt de lener er toch mee, dan gaat het alarm af.

Mvg

Koen Provost

Je moet lid zijn van Kenniskantoor om reacties te kunnen toevoegen!

Word lid van Kenniskantoor

 
 
 

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden