Collega's,

De laatste tijd worden in onze bibliotheek systematisch damesbladen gestolen, telkens het recentste nummer. Meest gegeerd zijn: Libelle, Goed gevoel, Vitaya.

Zijn er bibliotheken met een gelijkaardig probleem en welke maatregelen hebben jullie getroffen?

Weergaven: 546

Berichten in deze discussie

Yep, wij hadden precies hetzelfde probleem. We hebben het laatste nummer van de betreffende titels enkele weken 'op aanvraag' ter beschikking gesteld, waarbij ze aan de balie moesten gevraagd worden. De boodschap was duidelijk, want het probleem heeft zich daarna nooit meer gesteld.

Of een stiekeme, onzichtbare beveiliging erin... dan weet je meteen wie de dief (dievegge?) is. 

groetjes Suzanne

Ook bij ons hetzelfde.

We nemen nu een kleurenkopie van de voorpagina van het laatste nummer en zetten dit op de plaats waar het normaal moet staan met de melding, dit exemplaar kan aan de balie worden opgevraagd.

Wij hadden hetzelfde probleem met National Geographic. Ook wij nemen net zoals Johan een kleurenkopie van de voorpagina en zetten dat ook de plaats met een melding.

Wat me nu wel opvalt, is dat het tijdschrift blijkbaar nu niet meer zo interessant is, want er wordt haast nooit naar het nieuwe gevraagd.

Wij hadden een probleem met de Humo. Er was een lener die elke week de tv-bijlage eruit haalde. Wij hebben het tijdschrift laten staan en er een briefje bij geplaatst met de vraag het niet meer te doen. De lener voelde zich betrapt en heeft het nooit meer gedaan.

Bij ons verdween de weekendeditie van De Tijd binnen het eerste openingsuur van de zaterdag...

Kan nu alleen nog gelezen worden na opvraging bij de baliebediende en na het afgeven van de identiteitskaart. Drastisch, maar we houden deze werkwijze nog steeds vol.

Onze populaire tijdschriften worden beveiligd, helpt toch een beetje!

 

Ja, ik ken dit probleem.

Bij ons was het met Humo. Systematisch verdwenen de tv-bijlagen. Wij hebben een nota opgehangen dat het laatste exemplaar te verkrijgen was bij de balie tegen afgifte van hun identiteitskaart (en dit 2 maanden lang). Nu beveiligen wij het materiaal meerdere malen, en plaatsen het terug bij de tijdschriften (sinds 1 januari 2012). Hopelijk hebben we er geen last meer van.

Groeten Maarten.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden