Dag collega's,

Zijn er bibliotheken die een informatieve collectie hebben voor adolescenten die apart is opgesteld van de volwassen afdeling? Zijn er nog andere collectieonderdelen die ook bij de adolescenten geplaatst worden in jullie bib? vb. poëzie, tijdschriften, ...

Naar ons gevoel vinden de jongeren te weinig de weg in de afdeling informatieve werken voor volwassenen. Het apart opstellen van de informatieve werken die net wel binnen hun interesseveld vallen maakt misschien dat zij dit collectieonderdeel ook beter leren kennen.

Groeten,

Annemie Vercammen, bib ASSE

Weergaven: 265

Berichten in deze discussie

Het probleem bij ons, een kleinere bib, is dat het onderdeel niet groot genoeg is, als er maar enkele boekjes liggen (of staan), dan heeft dat ook niet veel nut, vrees ik.

Beste

In onze bib staat wel apart poezie adolescenten

Wij hadden vroeger een aparte afdeling, maar deze had geen succes. Om hiervan een succes te maken, moet je volgens mij echt voldoende materiaal staan hebben om een volwaardige informatieve collectie voor adolescenten aan te bieden. Wij hadden niet genoeg staan, zodat de jongeren toch naar de volwassenen afdeling trokken. De meeste jongeren zoeken ook actief op internet, denk ik. Als ik me niet vergis, biedt bib Oostkamp een volwaardige collectie voor adolescenten aan.

Inger Vermeersch
Bib Bredene

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden