Ik vraag me af hoe jullie dit 'probleem' oplossen...

 

't is een hele boterham.... :-)

 

Onze luisterboeken (dus gewoon CD-tjes met een verhaaltje erop) staan apart in een rek. We maakten hiervoor een kopietje van de cover en stopten dit in een DVD-doosje (een dummie). De mensen kunnen dan met het DVD-doosje naar de balie komen om de luisterCD mee te nemen.

 

Nu heb je ook die toffe boeken + cd (bijv. van het geluidshuis), die staan bij ons gewoon tussen de verhalende boeken. De mensen kunnen aan de balie de CD erbij vragen indien ze dat willen.

 

We hebben nu onlangs nieuwe boeken+CD aangekocht, maar die hebben echt een klein formaat, het formaat van een CD. Dus die zijn wel redelijk klein en zullen denk ik verloren gaan tussen de gewone boeken.
We zouden dus een kopie kunnen maken van de kaft en die ook in een DVD-doosje stoppen en het boekje + CD dan achter de balie.

 

Logischer wijze zouden die boeken van het geluidshuis dan ook kunnen verwerkt worden in een DVD-doosje.

Maar.... eigenlijk kan je die boeken ook zonder CD lezen. Oke, het is misschien niet zo leuk en grappig, maar het kan.

 

't is nu een hele uitleg, om eigenlijk nu aan jullie te vragen 'hoe doen jullie dat?'
Enkel luisterCD's (dus niet boek+cd) apart?
Stoppen jullie de boeken+cd's ook bij de luisterCD's?
Indien jullie de boeken+cd's tussen de gewone boeken stoppen, gaan die kleine formaatjes dan niet verloren?

 

Weergaven: 427

Berichten in deze discussie

Om te beginnen zou ik in het algemeen de cd's gewoon bij de boekjes laten zitten. Dan hoeven klanten de cd's niet nog eens aan de balie te komen halen en het personeel heeft er ook geen extra werk mee (dummies maken, cd's uithalen...). De tijd die je uitspaart kun je aan meer inhoudelijke dingen besteden.

Die kleine boekjes met cd zou je in de buurt van de 'gewone' boeken kunnen presenteren, maar wel in een apart rekje. Je hebt dan het voordeel dat ze niet verdwijnen in de massa veel grotere boeken én je kunt - door de aparte presentatie - er ook nog eens extra promotie voor maken. Zo zal dit onderdeel van de collectie ook beter renderen en wellicht ook beter terecht komen bij het juiste segment van jullie doelpubliek.

Dat je de boeken ook kunt lezen zonder de cd te beluisteren, hoeft op zich geen probleem te zijn. Klanten die de cd niet wensen te beluisteren, doen dat gewoon niet (maar ze nemen hem wel mee). Hetzelfde fenomeen heb je toch ook soms bij muziekcd's waar als bonus een dvd met videoclips of documentaire bijzit. Er zijn genoeg klanten die alleen de muziek beluisteren en niet naar de dvd kijken.

Marijke,

 

hier nog wat beleg voor op je boterham :

Bij ons staan cd's, die in bijlage bij boeken zitten, achter de balie.
Op het boek zelf kleven we een etiket met daarop een volgnummer + de boodschap 'cd aan balie'.
Aan de balie hebben we dan een klein cd-rekje waar al die cd's hun plaatsje krijgen. Op de rug kleven we een sticker met daarop hetzelfde volgnummer.

 

Voor de luisterboeken maken we ook dummies die gewoon tussen de romans staan opgesteld. De originele dozen, met hierin soms 5 of meer schijven, vinden ook een plaatsje achter de balie.

 

Bibliotheken die beveiligingspoorten hebben zullen waarschijnlijk wel opteren om de schijven te laten zitten in de boeken.

Bij ons kan dit spijtig genoeg niet.

smakelijk

@ Christophe en Patrick.. al bedankt voor jullie antwoord. Eigenlijk was het een vraagje van mij, maar blijkbaar stond mijn collega nog aangemeld met haar gegevens... :)

 

Wij hebben ook geen beveiligingspoorten, dus het lijkt ons ook wel gevaarlijk om die CD's er te laten inzitten.

 

 

Misschien toch eens nadenken om te veranderen naar een zelfbedieningsbibliotheek, dan wordt de collectie eveneens beveiligd en krijg je meer presentatiemogelijkheden. Veel provincies ondersteunen de omslag naar een zelfbedieningsbibliotheek. Daarnaast komt er ook meer tijd vrij om meer vraaggericht te gaan werken. 

Veerle Van Wesemael zei:

@ Christophe en Patrick.. al bedankt voor jullie antwoord. Eigenlijk was het een vraagje van mij, maar blijkbaar stond mijn collega nog aangemeld met haar gegevens... :)

 

Wij hebben ook geen beveiligingspoorten, dus het lijkt ons ook wel gevaarlijk om die CD's er te laten inzitten.

 

 

De boeken bij cd's staan bij ons achter de balie. De luisterboeken staan in een rekje apart in de avm-afdeling. Het enige dat daar tot nu toe gratis is. Als er een boek bij een cd hoort staat er een extra sticker op de cd "+ BOEK"; zo weet het publiek dat ze er een boek bijkrijgen. Van de uitgaven van het Geluidshuis maken wij een kopietje dat in een cd-doosje past en we hebben bijna allemaal gelijke formaten.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden