Zijn er al bibliotheken die inzetten op een al dan niet uitgebreide "loketfunctie" ?
Die b.v. kaarten verkopen voor culturele evenementen of bepaalde stukken van
de dienst burgerlijke stand/bevolking zoals rijbewijzen of identiteitskaarten
meegeven, gezien de toch wel heel klantvriendelijke openingsuren van de
gemiddelde openbare bibliotheek ...

De collega's van Izegem horen graag uw ervaringen terzake.

Vriendelijke groet,
Nicolas Cappelle OB Izegem

Weergaven: 643

Berichten in deze discussie

De bib van Temse heeft het genoegen huisvuilzakken (en aanverwanten), gemeentelijke cadeaucheques en gemeentelijke publicaties te verkopen ...

In Zwalm is de bib de vervangende toeristische dienst (zat vroeger in de Zwalmmolen = provincie), wij verkopen fiets- en wandelroutes en -kaarten.

In Leuven is er nu een gemeenschappelijke balie van cultuurcentrum en bibliotheek, waar o.a. ticketverkoop van het cc gebeurt.

In Balen wordt aan de gemeenschappelijke balie van gemeenschapscentrum en bibliotheek ook gemeentelijke informatie gegeven.

In het BIC in Mariekerke (een vroegere uitleenpost van de bib van Bornem) is er een gezamenlijke voorziening van bibliotheek, cultuurcentrum, burgerlijke stand en sociaal huis.

Heel wat gemeenten zijn nu bezig met dit soort van uitbreidingen. Wat bepaalde aspecten van burgerlijke stand betreft, is er natuurlijk altijd een beperking dat alleen bepaalde ambtenaren identiteitskaarten enz. mogen uitreiken.

Sinds najaar 2010 is er ook in de bib van Kortenberg een UITbalie. Zie voor meer info op: http://kortenberg.beta.anaxis.be/Vrije-Tijd.html (klik in het linkermenu op UITbalie).

 

In Peer vormen bibliotheek en cultuurcentrum sedert oktober 2010 één organisatie. Aan de balie kan je terecht voor tickets en zaalverhuur, naast informatiebemiddeling. We presenteren één activiteitenaanbod. Dankzij deze "fusie" kent de bibliotheek heel ruime openingstijden en kunnen we genieten van de expertise (en de budgetten) van de medewerkers van het cultuurcentrum.

Zoals hoger vermeld hebben wij in Kortenberg een UIT-balie in de bib.  Kan dit alleen maar toejuichen. 

Mensen kunnen hier terecht met hun toeristische vragen, kaarten ophalen voor allerlei evenementen, ...

Als bibliotheek moet je dit zien als een meerwaarde, het is eveneens een nieuw publiek dat nu ook in de bib komt,

dat is mooi meegenomen.  Ze zien onze collectie die in de kijker staat neuzen ondertussen daar ook eens in rond en blijven terugkomen.

 

Wat mij betreft zeker een aanrader.

 

Mvg,

Anne-Marie Van Raepenbusch

OB-Kortenberg

UiThuis Hoboken herbergt sinds 18 september 2011 niet alleen de Hobokense districtsbibliotheek, maar ook het cultuurcentrum, de cultuurantenne, de jeugddienst, buurtsport en pleinontwikkeling vinden er onderdak. De zes diensten werken vanuit één gebouw aan een geïntegreerd aanbod voor Hoboken en omstreken en communiceren daar ook samen over. We komen naar buiten als één geheel en we werken nauw samen met andere al dan niet lokale partners.

 

Aan de vrijetijdsbalie van het UiThuis kan je bibliotheekmaterialen ontlenen (terugbrengen wordt ook erg geapprecieerd), tickets kopen voor voorstellingen in alle Antwerpse CC's + lokale evenementen, een A-kaart kopen, je kinderen inschrijven voor Grabbelpas en Swap, sorteerstraatkaarten opladen, lid worden van de bib, ... Bovendien kan je er terecht voor allerlei informatie over Hoboken, verenigingen, subsidiemogelijkheden, uitlenen van materiaal, ... En dat gedurende 44 openingsuren per week: welkom in Hoboken!

 

Voor meer info: uithuishoboken@stad.antwerpen.be

Jan De Vocht

Coördinator Cultuur district Hoboken

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden