Wij hebben een groot aantal kamishibaiplaten aangekocht, en dachten eraan die ter versteviging te  lamineren.  Door het grote aantal (meer dan 1000 platen) gaan we dit niet zelf doen.  Ik informeerde bij onze boekbinder, maar blijkbaar heeft hij er niet echt veel ervaring mee en beschikt hij niet over de aangepaste apparatuur.

Ik neem aan dat nog bibliotheken dit hebben laten doen.  Graag adressen, ervaringen en prijzen.

Eventuele andere praktische suggesties i.v.m. kamishibai zijn ook welkom....!

 

Weergaven: 760

Berichten in deze discussie

Neem, alvorens te lamineren ook kleurenkopies op A3 van alle platen. Als er eentje kwijt gedaan wordt, dan is je verhaal toch nog compleet.

Voor de rest lamineren we ze zelf.

Wij lamineren de vertelplaten niet en nemen ook geen kleurenkopies. Tot hiertoe is het gelukkig ook nog niet nodig geweest. Ons publiek draagt er goed zorg voor.

Aanvankelijk hadden we gedacht om het ook te doen, maar we vonden het te duur en te arbeidsintensief. Bovendien weerkaatst de glanzende gelamineerde vertelplaat het licht waardoor de prent niet altijd goed zichtbaar is.

We hopen dat wanneer een vertelplaat verloren of beschadigd is, we een kleurenkopie kunnen verkrijgen bij een andere bib. Indien nodig kan je die bij ons ook gerust vragen.

Bij Kunnig (voormalige beschutte werkplaats) in Antwerpen waar wij boeken laten filmen, kan je terecht voor het lamineren van dergelijke platen. Je kan daar een offerte vragen.

Hierbij adres en telefoon:

Kunnig
Kielsbroek 2
2020 Antwerpen
03/248 48 11

Succes!

Katrien
Bib Rumst
03/888 92 47

Beste,

 

Wij lenen nu toch al meer dan een jaar de vertelplaten uit. Wij lamineren alleen maar de doos waarin ze verpakt zijn.

Tot hiertoe hebben we nog geen enkele beschadigde plaat.

Overweeg zeker de kost ten aan zien van het voordeel.

 

Annemie Bib Kapellen

Je kan ook matte lamineerpouches kopen (bij Lumap in Oudenaarde, o.a.).

Collega's,

 

In Kortrijk hebben wij de ervaring dat gelamineerde platen juist door het lamineren niet meer allemaal tegelijk in het vertelkastje kunnen. Dit kan voor een storend effect zorgen voor de verteller. Wat je ook kan doen, is de platen filmoluxen. Dit is echter meer werk en zorgt ook voor hetzelfde probleem: de platen worden ook iets dikker door de filmolux.

Wij hebben veel kamishibaiplaten en hebben al ervaring met lamineren en filmluxen. Wij laten ze tegenwoordig gewoon zoals ze worden aangeboden. Er zijn er al heel wat, de kwaliteit is goed en de prijs valt zeker mee.

Melinda Bib Kortrijk

Wij nemen geen kopies maar scannen elke kleurplaat in.

Het gaat bij ons niet om zoveel platen en de aankoop gebeurt naarmate er prenten door de uitgeverijen beschikbaar zijn.

Ik merk wel dat vele bibliotheken reeds Kamishibai verhalen van leuke prentenboeken in hun collectie hebben opgenomen terwijl wij deze nog niet kunnen verkrijgen via onze leverancier. Zijn er soms andere kanalen dan de boekenbank?

 

Annemie Vercammen

bib ASSE

Wij lamineren onze vertelplaten niet. We lenen ze alleen uit aan leerkrachten, onthaalouders en andere leesbevorderaars. Die dragen er bij ons goed zorg voor. Ik vrees ook dat bij lamineren het pakket te dik wordt voor de vertelkastjes. En het weerspiegelen van licht kan beslist het kijkplezier in de weg staan.

Bovendien moet je je afvragen of het lamineren van al die vertelplaten opweegt tegen de kosten van die paar beschadigde platen.

Wij lamineren onze vertelplaten zelf, nog geen last gehad van weerspiegelingen, de tekeningen komen veel mooier uit als ze gelamineerd zijn. Er wordt in mondjesmaat gelamineerd als er eentje binnenkomt. De eerste keer kruipt er heel wat werk in, het kan gemakkelijk door vrijwilligers of jobstudenten gedaan worden als je het zelf niet wil/kan doen.

Wij lenen enkel uit aan klassen van onze gemeente en gebruiken ze voor het voorleesuurtje.

Groetjes,

Anne

Bib Rotselaar

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden