Deze Belg heeft jouw stem nodig om zijn boodschap de ruimte in te laten sturen door de NASA

Dag collega's

Mag ik even schaamteloos dit forum gebruiken met een vraag om mij te steunen?

Op 5 september a.s. is het 40 jaar geleden dat het onbemande ruimtetuig Voyager 1 werd gelanceerd. Om dat te vieren, stuurt NASA op die dag een bericht de ruimte in, richting Voyager. Om te bepalen welk bericht dat wordt, organiseren ze een wedstrijd.

Ik nam deel aan de wedstrijd en mijn #MessageToVoyager haalde de top-10. Er vindt nu een publieke stemronde plaats die zal bepalen welk bericht de ruimte ingaat.

Als bericht koos ik voor een fragment uit een gedicht van de bekende Amerikaanse dichter Walt Whitman: "'Now, Voyager, sail thou forth, to seek and find."

Tot 29 augustus kan je dus voor mij stemmen. Stemmen kan via de website van de NASA, maar als je graag nog wat achtergrondinformatie leest, dan kan je ook mijn interview met Het Laatste Nieuws lezen. Het artikel werd ook door De Morgen overgenomen.

Bedankt voor jullie stem!

Groetjes

Patrick Vanhoucke

Weergaven: 222

Berichten in deze discussie

gestemd, succes ermee!

Gestemd. 

Gestemd... ik zag het al op Brusselnieuws... je hebt ook werkelijk de mooiste zin!

Dag collega's

 

Voor wie nieuwsgierig mocht zijn, de #MessageToVoyager die gisteren (40ste verjaardag Voyager 1) uiteindelijk de ruimte in werd gestuurd was:

 

"We offer friendship across the stars. You are not alone."

 

Het resultaat werd bekendgemaakt door William 'Captain Kirk' Shatner tijdens een rechtstreekse uitzending van NASA TV, gisteren omstreeks 19.45 uur onze tijd. Direct daarna werd het bericht de ruimte ingestuurd. Het doet er ongeveer een dag over om Voyager 1 te bereiken, momenteel zo'n 21 miljard kilometer van ons verwijderd.

 

Wie de aankondiging en de verzending nog eens wil bekijken:

 

https://youtu.be/5VzVyYbPbJY

 

Groetjes en bedankt voor jullie stemmen.

 

Patrick

 

Mijn '15 minutes of fame' zitten er nu wel op :-)

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden