Alles over het invoeren van zaden in de catalogus en het aanmaken en afdrukken van etiketten zal binnenkort op deze pagina verzameld zijn.
Post hieronder al je vragen als reactie of klik onderaan op 'volgen', zodat je een mail krijgt bij vragen van anderen.
Reactie van Annemie Pijcke 3 uur geleden
Ik zet mijn antwoorden in het vet tussen je vragen.
Tim, komt er nog een pagina over etiketten maken?
Bij deze ;-)
Ik ben wat aan het experimenteren en zit met vragen. Wat is het verschil tussen 'extra nuttige info' en 'info op het zadenzakje'? Kan je voorbeelden geven?
Vooral 'info op het zadenzakje' is belangrijk: dit is de beschrijving van de plant die op het zakje zal komen te staan. 'extra nuttige info' is een oud veldje dat je in principe zou kunnen gebruiken voor specifieke info die enkel voor jouw zaden van toepassing is (bv. 'geoogst op kleigrond'), maar dit veld wordt (momenteel) niet meegenomen op de zakjes (wel zichtbaar in de kiosk, denk ik). Mogelijk halen we dit na het overleg gewoon weg. Ik gebruik het zelf alleszins niet.
Hoe kan je vermijden dat de info die automatisch verschijnt, te lang is en achter het grijze kadertje (met de logo's) verder loopt? Zelf beginnen redigeren? Heb je in dit geval suggesties van welke info best behouden blijft?
Inderdaad: zelf redigeren. Er zijn twee mogelijke werkwijzen bij het invoeren:
1) Voer alle gegevens in en klik op de link 'Naar de plant'. Kopieer van daar de tekst die je wil overnemen op het zakje. Probeer er zeker voor te zorgen dat er iets bij staat over het tijdstip waarop gezaaid mag worden. Tik dit desnoods over van de zaaikalender als het niet in de beschrijving staat.
2) Voer alle gegevens in, behalve de beschrijvende tekst, en klik op 'bewaar'. Wanneer je daarna op 'aanpassen' klikt, dan zie je dat de volledige beschrijving automatisch is overgenomen. Via de knop 'print' kan je controleren hoeveel tekst er op het zakje past, om deze daarna in te korten.
Wordt het grijze kader kleiner als je een kleiner logo kiest? Ik heb dit geprobeerd, maar ik slaag er niet een nieuw bestand op te slaan. Is dat niet mogelijk?
Zie systeembugs: Marijke uit Halle signaleerde vandaag ook het probleem met opslaan. Het grijze vlak zal waarschijnlijk even groot blijven: hangt ook samen met de tekst links van de logo's.
Weet jij of dat bij de andere bibs die het officiële biblogo gebruiken zo is dat er rond het scheve vakje een witte kader staat? Indien niet, moet ik ons logo (laten) aanpassen. Want ik vind het met die kader niet mooi.
Dit is al eens via mail gemeld. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om een logo op te laden met dezelfde grijze achtergrond als op het zakje, maar ik stel voor dat we dit op het overleg bespreken.
Is het normaal dat op de pdf de foto's van de verschillende etiketten aan mekaar plakken? Moet er geen witte marge omheen? En dan nog iets vervelend ivm de etiketten. Wij hebben een nogal grote voorraad Avery-etiketten die op het 1ste gezicht identiek zijn aan de Esselte. Bij het afprinten, merk ik dat er toch klein verschil is, een millimeter of zo, maar het 4de etiket begint daardoor al op het 3de. Stom natuurlijk. Is daar iets aan te doen? Een iets grotere marge inbouwen?
Bij de etiketten van Esselte stelt zich momenteel nog hetzelfde probleem. Er zou inderdaad nog een kleine marge tussen de foto's moeten komen om het helemaal perfect te maken.
Tot zover mijn vragen. Het lijkt alsof het een knoeiboel is, maar dat is helemaal niet zo. Ging alle printtoepassingen (ZIZO e.d.) maar van de eerste keer zo goed. Alvast bedankt voor je ongetwijfeld weer verhelderende antwoorden.
Ik zou toch ook willen aandringen op een kleinere foto van de plant/bloem/kruid. Een witrand rondom zou echt veel mooier ogen.
Op de pergamijnen zakjes zie je niet veel verschil tussen etiket en zakje, maar ik kan me voorstellen dat dat op jullie bruine zakjes heel anders is. Een witrand lijkt mij sowieso 'veiliger' bij het afdrukken om overlappingen te voorkomen.
Opmerking
Welkom bij
Kenniskantoor
39 leden
46 leden
52 leden
40 leden
144 leden
164 leden
43 leden
176 leden
© 2025 Gemaakt door Kenniskantoor. Verzorgd door
Je moet lid zijn van Het zadenbibnetwerk om reacties te kunnen toevoegen!