Systeemwensen

Op 20 oktober 2014 viert het zadenbibsysteem zijn 2de verjaardag, maar u mag ook al uw wensen en dromen voor toekomstige ontwikkelingen posten door op deze pagina te reageren ;-)

Klik onderaan deze pagina op 'volgen', zodat je een mail krijgt bij nieuwe posts van collega's.

Reactie van Tim Lerno op 27 Maart 2014 op 11.44

Zopas mijn eerste systeemwens bedacht: een selectievakje om zaden onzichtbaar/zichtbaar te maken in de catalogus en de kiosk. 

Zaden worden eerst ingevoerd, dan worden de etiketten afgedrukt en pas dan worden de zakjes gevuld.  Vaak gebeurt dit niet door dezelfde mensen, waardoor hier soms wat tijd kan overgaan.  Het zou dus handig zijn om de zaden pas zichtbaar te maken in de catalogus en de kiosk wanneer ze beschikbaar zijn. 

Reactie van Tim Lerno op 27 Maart 2014 op 15.57

Nog enkele wensen voor de kiosk, die zeer handig zouden zijn wanneer de collecties groter worden:

- alfabetische sortering op 2 niveau's:
niveau 1: rubriek (bloemen, groenten,...)
niveau 2: Nederlandse naam

- mogelijkheid op te verfijnen op rubriek (aanklikbare tags tonen in kiosk)

- één doorlopende pagina ipv meerdere pagina's

Reactie van Tim Lerno op 29 Maart 2014 op 23.04

Reactie van els debroyer 

Ik lanceer nog een ander probleempje.

Ik heb begrepen dat je niet teveel tekst mag schrijven omdat die anders onder de foto verdwijnt.  Het komt er dus op aan om zelf de planteninfo te redigeren.  Een werkje dat elke bib zélf moet doen en dat je -zo veronderstel ik toch- ook opnieuw moet doen als de zaadjes uitgeput zijn en je ze op een later tijdstip opnieuw in je aanbod krijgt.  Heel wat dubbel werk dus ...

Kan er geen "archief" aangelegd worden van alle zaden die je als bib ooit ingevoerd hebt, of nog beter : van alle zaden die alle bibs ooit ingevoerd hebben, zodat een zaadje waarvan de gegevens ooit geredigeerd werden, voor eens en altijd ter beschikking blijft voor een volgende print. 

Reactie van Tim Lerno op 19 April 2014 op 14.49

Een paar weken geleden kreeg ik een sympathiek herinneringsmailtje van The Green Bastards, waarvan ik in het najaar zaden geleend had op de zadenruilbeurs in de Vooruit.  Dit lijkt me voor ons ook wel een leuk idee, waarmee we tegelijk ook het gebruik van MijnTuin promoten: op het moment dat de zaaiperiode is aangebroken van een bepaalde ontleende plant automatisch een 'herinneringsmailtje' sturen naar de leners met de info uit de plantenfiche, tuintaken,...  Om dit te kunnen automatiseren denk ik wel dat we bij het invoeren telkens de tuintaak 'zaaien' zullen moeten toevoegen aan de plantenfiche.  Wanneer de zaden ontleend worden binnen de zaaiperiode, dan zou het mailtje onmiddellijk mogen verstuurd worden.  Wegens tijdsgebrek zal dit nog niet voor morgen zijn, maar Lieven heeft alvast laten weten dat dit technisch mogelijk is.

Reactie van Annemie Pijcke op 30 April 2014 op 16.13

Onze startdag loopt ten einde. Heel entousiaste reacties en veel zakjes uitgeleend. Slechts één minpuntje: de verzuchting waarom de lettertjes op het tablet zo klein moeten zijn? Is het mogelijk om het zaaduitleenschermpje full screen te maken? Dan zien onze ietwat oudere tuiniers het beter. Bedankt !

Opmerking

Je moet lid zijn van Het zadenbibnetwerk om reacties te kunnen toevoegen!

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden