Ik verneem dat op 11 en 12 oktober 2014 bij het Forum op de Campus van de Vrije Universiteit van Brussel een Zadenfestival zal plaatsvinden. 

"Het festival wil belanghebbenden (kwekers, boeren, tuinders, ondernemers, burgers en ngo’s) verenigen en een positieve boodschap uitdragen: wij willen de basis leggen voor een rechtvaardiger en gezonder systeem, gebaseerd op multi-lokale markten om zo een betere en duurzamere omgeving te creëren voor nu en voor de generaties die volgen.

...

Het festival biedt dans, muziek, kunst, zadenruil, workshops over plantveredeling en plant telen, discussies en exposities over duurzame projecten over zaden en omgaan met voedsel in de landbouw en in de keuken.

...

Uw deelname – als individu, dan wel als organisatie – is essentieel voor het welslagen van ons festival. We nodigen u daarom uit om uw projecten, activiteiten, producten en ideeën te presenteren. Zullen we erin slagen om samen een Brusselse vrije zadenbank in het leven te roepen, gebaseerd op het Londense model?"

Meer info op http://www.zadenfestival.be/#!about2/c3cx.

Dit lijkt me een uitgelezen plaats om de zadenbib verder uit te zaaien. Helaas valt het samen met onze Verwendag en het GROS Wereldfeest dat dit jaar in het teken staat van de ruil- en deeleconomie en waar we dus ook de zadenbib gaan voorstellen. Ik kan me er dus niet toe engageren. Misschien iets voor de Brusselse zadenbibs?

Weergaven: 65

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden