Beste

De printer waarop we de etiketten afdrukken heeft het begeven. Heb al op een aantal andere printers in de bib afgedrukt maar dit geeft problemen. Etiketten worden te warm en inkt verbrand en bladdert af, marges zijn moeilijk in te stellen. Heeft iemand een recent goed model waarmee de etiketten zonder problemen afgeprint kunnen worden?

Weergaven: 134

Berichten in deze discussie

Dag Marijke,

Wij printen onze etiketten af op ons kopieerapparaat (Ricoh). Het probleem van het afbladderen hebben wij ook wel eens gehad maar met de juiste printinstellingen (zie bijlage) was dat probleem verholpen.

mvg,

oliver

Bedankt voor je reactie Oliver. Ik zie geen bijlage. Of bedoel je dat ik eens in de handleiding van onze eigen kopieermachine moet snuisteren. Helaas is deze niet van hetzelfde type. We hebben een Konica Minolta waarop ik al eens een test deed en wat instellingen aanpaste maar zonder resultaat.

Groetjes,

Marijke

Hallo Marijke,

wij hadden vroeger een RICOH en hetzelfde probleem. Toen heeft de firma aanpassingen gedaan waardoor de inkt "langer gebakken wordt" en werkte het prima.

Nu hebben we een Konica Minolta en hebben we af en aan problemen. De instellingen zijn aangepast maar we moeten er zelf opletten dat bij elke printopdracht we handinvoerlade kiezen en de papiersoort op dik2 zetten. Onze ICTdienst heeft nu een nieuwe virtuele printer gecreëerd genaamd "etiketbib" waar deze instellingen aan gekoppeld zijn. Sindsdien minder last.
Maar het blijft een tricky apparaat want als je tussentijds via diezelfde lade een kopietje neemt dan wil hij zijn print-instellingen wel eens vergeten en terug naar normaal papier switchen. Die check moeten we dus eigenlijk altijd nog eens op het apparaat zelf doen. Dit wil zeggen

  • je printopdracht nog niet uitvoeren,
  • eerst aan kopieermachine naar de copymenu gaan en de handinvoerlade selecteren. Dan kan je nog tikken op papiersoort waar je check of reset naar dik2 of dik3. Normaal klik je dan op de startknop om het kopiëren te starten, maar dat hoeft dus niet.
  • dan snel naar je bureau om de printopdracht door te seinen. En dan zou het in orde moeten zijn.

Maar als de standaard dik2 of dik3 optie niet werkt. Gewoon bellen naar Minolta en vragen of ze langskomen om de instellingen aan te passen. Succes!

 

RSS

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden