In deze rare tijden moeten we ons nu vooral bezighouden met verschillende soorten afhaalservices of het stilaan terug open doen maar met strikte veiligheidsregels.

Wat ik me wel afvroeg is wat jullie als bib deze zomer ondernemen qua 'activiteiten' of andere acties (om vooral het lezen te bevorderen)?

Gaan jullie een Bibsterspel maken? Doen jullie mee met de Zomer van Vlieg? Houden jullie het op digitale (voorlees)filmpjes op de sociale media? Of toch iets anders (wachten jullie op initiatieven van Iedereen Leest?) ?

Laat het ons weten zodat we van elkaar ideeën kunnen oppikken. We moeten niet telkens zelf individueel het warm water uitvinden...

Weergaven: 383

Berichten in deze discussie

Dag Dennis, Normaal organiseren wij (= Bib Edegem) in de zomer: mediawijze workshops, schattenzoektocht Vlieg & voorleesmomenten op zaterdag voormiddag in een park in de buurt. De workshops hebben we geannuleerd, onze bib is qua infrastructuur niet geschikt om op een deftige manier binnen workshops te organiseren deze zomer. De schattenzoektocht doen we buiten, Coronaproof. De voorleesverhaaltjes hopen we te kunnen laten doorgaan, misschien een mix tussen échte voorleesmomenten en online verhalen, of de échte verhalen opnemen en delen zodat iedereen ze achteraf nog kan bekijken. Voor de evenementjes die we samen met onze collega's van cultuur of jeugd organiseren is het nog afwachten. We hebben wel samen met onze communicatiedienst beslist om niets in ons infoblad voor de zomer te zetten waarvan we niet zeker zijn dat het kan doorgaan. Als het toch kan doorgaan, communiceren we via andere media. 

We hebben ons wel ingeschreven voor het project 'Verrassingen in je valies' van Lettererf. 

Om even zelf te antwoorden op de vraag: wij lanceren ook terug het project 'Verrassingen in je valies' van Lettererf. Daarnaast doen we waarschijnlijk ook nog onze digitale voorlees- en poppenkastverhalen.

Beste Dennis,

Hier in De Panne zijn we ook al druk bezig met onze zomer-activiteiten. Ik lijst ze even op:

 • Fotozoektocht: Maak voor elke letter in het alfabet een foto. De bib zal een lijst publiceren in 4 talen met voor elke letter een instructie (bv. A = appartementsgebouw met 10 ramen, O = ondergaande zon, Z = zeemeeuw). Zij die dat wensen, kunnen dan via onze website de foto uploaden in een openbaar Google Photos-album. Zo creëren we een mooie databank aan foto's van De Panne.

 • Wandelverhaal: Dit hebben we opgepikt van Bibliotheek Londerzeel (zie hier: https://biblonderzeel.wixsite.com/wandelverhaal). We zullen hier onze eigen versie van maken.

 • Digitale 'interactieve' voorleesmomenten: We zullen o.a. een voorleesfilmpje opnemen met het boek 'Joehoe! Sprookjesprins?’. Dit is een kies-je-eigen-verhaal soort van boek. We zullen dit concept ook doortrekken in het filmpje. Je kan telkens doorklikken om naar het volgende stuk te gaan (de Nederlandse politie deed het ons voor: https://www.youtube.com/watch?v=nE6Gdc3-oaw&t=1s)
 • Zomer van Vlieg: dit doen we dit jaar ook digitaal. We hebben verschillende spelletjes per leeftijdscategorie

  Voor de kleinsten: zoek alle afbeeldingen van zonnetjes op onze website. invulformulier
  Voor 7-10: Los de zomerrebus op. 
  Voor 11-12: Bibster-spel waarbij alle codes op de website zullen gepubliceerd staan.

  De juiste antwoorden kunnen ze doorsturen via een antwoordformulier. We zijn momenteel nog aan het bespreken met de andere diensten die meedoen aan Vlieg wat we doen i.v.m. de prijs. Eventueel zou elk kind via mail een codewoord krijgen. Daarmee kunnen ze een prijs komen ophalen. Of het andere optie is dat we geen prijzen/boekjes van Vlieg uitdelen.

Meer informatie over de zomerleesactie die Iedereen Leest op poten zet voor bibliotheken vind je hier: http://kenniskantoor.be/group/vragen/forum/topics/bestemming-bib-zo...

Ontvang je graag als eerste al ons nieuws? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief voor bibliotheken!

RSS

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden