In het rusthuis van Hamme wil het animatieteam starten met voorlezen aan de bewoners. Ze willen graag alle bewoners bereiken. Heeft iemand hier ervaring mee? Tips voor boeken, verhalen, ... Tips om vrijwilligers te zoeken?

Weergaven: 810

Berichten in deze discussie

Hallo Nathalie,

Hieronder een link naar linc (!), die hebben wel wat info, organiseren ook workshops of vormingen.

http://www.linc-vzw.be/workshops/leesvaardigheid/wijs-maar-niet-uit...

Groetjes

Tine

Dag Nathalie,

hierbij een lijst van boeken die we in de bib hebben en ter beschikking stellen van geïnteresseerden. De voorlezer van het rusthuis hier in de buurt heeft al verschillende van die boeken voorgelezen. De organisatie hiervan is op initiatief van het rusthuis zelf, dus wij leveren alleen de boeken. Mijn leven als komiek : de jonge jaren van Gaston Berghmans staat er nog niet op maar de voorlezer wist te vertellen dat er heel wat afgelachen wordt met anekdotes uit het boek. En effectief Linc-vzw heeft heel wat ervaring en info hieromtrent.

Groetjes,

Anne-Marie

Bijlagen:

Dag Nathalie

Ik lees voor in twee Woon zorg centra. Daarvoor kies ik een thema en lees dan verschillende stukken in dit thema voor. Zowel over vroeger en ook over nu. Ik gebruik daarvoor kort verhalen en stukken uit romans en gedichten. De gedichten druk ik voor iedereen af in een groter lettertype. Ze bewaren ze graag, we lezen de gedichten telkens een paar keer voor en de bewoners vertellen wat deze met hen doen

. De laatste keer hebben we het over spelen en speelgoed gehad en had ik poppen, puzzels, meccano, een paardje op wieltjes, enz. mee. De verhalen over hun eigen speelgoed kwamen van zelf los. De teksten kwamen uit "Kleine dagen" van De Wulf, "Werk" van De Pauw, een kort verhaal over "trottinet koers" in Wilrijk van Verbeke en een verhaal over een hobbelpaard van Biegel.

In het andere WZC lees ik een heel boek in een aantal keren. Nu lezen we "Winnen" een Wablief boek van Erik Vlaminck.  ik kan de boekenlijst indien gewenst doorsturen.

Het voorlezen aan oudere mensen is heel fijn om te doen!

Veel groeten en voorleesplezier

Bie

Dag Nathalie

Zorgbib is met vrijwilligers actief in tal van woonzorgcentra in Vlaanderen en voorlezen komt steeds vaker aan  bod.

Onze collectie richt zich op bewoners en patiënten van zorgvoorzieningen en wij besteden dus ook extra aandacht aan voorleesmaterialen. 

Als je graag meer info wilt over collectiematerialen en/of vrijwilligers, geef me dan gerust een seintje.

pascale.spur@rodekruis.be

 

groet

Pascale

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden