Hallo allemaal,

Wij zitten momenteel ook een beetje in de rats want de firma Swets is sinds vorige week failliet. Wij zijn ook op zoek naar een andere leverancier voor onze tijdschriften. Iemand een suggestie? Ilge bijvoorbeeld. En moeten we al onze tijdschriften bij hen bestellen?  (enkele tijdschriften bestellen we rechtstreeks bij de uitgever.).

Weergaven: 1169

Berichten in deze discussie

Hoi Hilde,

we zijn sinds een 3-tal jaar klant bij Ilge en zijn, in grote lijnen, tevreden over hun service. Er is al eens een tijdschrift te laat (maar dan bel en na een tijdje komt het in orde, soms kan dat 'tijdje' lang duren) en hun facturen worden soms eens laat opgestuurd (dit is niet direct mijn probleem maar meer dat van hen) maar het is toch beter dan een leverancier die failliet is.

 

Je hoeft ook niet alle tijdschriften bij hen te bestellen, zoals je zegt : sommige tijdschriften bestel je soms rechtstreeks bij de uitgever.

Je betaalt wel de volle prijs bij Ilge, dus geen kortingen wanneer je een abonnement neemt voor 2 jaar of meer.

Maar anderzijds betaal je ook geen extra's aan Ilge voor het beheer. Dus zij halen hun winst uit de kortingen die ze opstrijken bij de leveranciers.

Ze sturen normaal gezien 4x per jaar een factuur (ook online op te volgen).

Waarschijnlijk zijn er nog andere mogelijkheden of kun je de tijdschriften bij je krantenwinkel ophalen maar ook daar heb je dan voor- en nadelen (jaarlijkse sluiting, opvolging facturen, ...)

 

dus, redelijk tevreden over Ilge

grtn,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Dag Hilde,

Ook wij zijn enkele jaren geleden overgeschakeld naar Ilge en zijn tevreden over hun dienstverlening. We bestellen eveneens nog een aantal tijdschriften rechtstreeks bij de uitgever, dat vormt geen enkel probleem. Kortom, een vlotte werking en geen klachten.

Met vriendelijke groet,

Nele Deboot

ARhus Roeselare

Hoi Hilde,

Dat Swets failliet is gegaan, daar schrikken wij niet van.  De service was beneden alle peil en wij zijn reeds in september 2012 overgestapt naar Ilge. Daar hebben wij nog geen moment spijt van gehad. Wanneer je mailt of iets vraagt, krijg je binnen de 2 dagen een antwoord. Er is al wel eens een probleem met een tijdschrift maar wanneer je dit meldt informeren ze achteraf zelf of het in orde is gekomen. Alle tijdschriften die wij via Swets of Partnerpress kregen, hebben wij overgebracht naar Ilge. Wanneer wij een nieuw abonnement nemen, doen wij dat bij voorkeur via Ilge. Wat zij niet leveren zijn de Sanoma-tijdschriften en de ledenbladen. Het staat je natuurlijk vrij om een titel elders te bestellen.

Indien je nog vragen hebt, kan je gerust mailen naar de medewerker die bij ons het tijdschriftenbeheer doet nl. Maria Peeters (e-mail: maria.peeters@bibliotheek.be).

Groetjes,

Marc van Rompaey (je tennispartner)

Hilde wij werkten reeds met EBSCO al tds-leverancier. Contactpersoon = Lisa Jon <LJon@ebsco.com>. Nederlandstalig.



Steven Duyck zei:

Beste collega, wij zijn net ook bezig met een dossiertje via onderhandelingsprocedure = max. 85.000 EUR excl. BTW. Wij schrijven dit uit voor 4 jaar (= 12.000 eur x 4 = 48.000 ruim onder de 85.000). en prpberen drie aanbieders te vinden Ilge + ???

Ze krijgen twee weken om op een lijst van tijdschrifttitels hun prijs te plakken, en dan krijgt de goedkoopste het.

Dat duurt normaal gezien een maand....


Marina Foccart zei:

Hallo, in de bib van Tervuren waren wij ook bij Swets aangesloten en moeten ook een andere leverancier zoeken. Blijkt nu dat dat via een openbare aanbesteding moet lopen. Is dit correct? Zo'n procedure kan maanden duren.

Wij zitten met hetzelfde probleem (Swets) en gaan ook een prijsvraag doen. De Persgroep was zo slim om vier mogelijke kandidaat-tijdschriftenleveranciers op te geven. Dan heb je nog keuze:

- Alpha Academische Boekhandel: www.alphabru.be, info@alphabru.be, tel. 02/468 00 74

- Ilge, www.ilge.eu, postbus 1127 te 2300 Turnhout, jkoeman@ilge.eu, tel. 02/808 54 31

- Partner Press, www.partnerpress.be, Lenniksebaan 451 te 1070 Anderlecht, info@partnerpress.be, tel. 02/525 15 67

- J. Story Scientia: www.story.be, david.dewilde@story.be, tel. 09/395 31 33

Met het hier eerder vermelde Ebsco zijn dat vijf verschillende leveranciers. Je moet er min. drie aanschrijven.

Story scientia is eveneens failliet :(

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden