Hoe zetten jullie op stoffen boekjes & badboekjes het kenmerk van de bib. Met andere woorden hoe kan je op een veilige, kindvriendelijke manier de naam van de bibliotheek aanbrengen op stoffen -en badboekjes.

 

Marijke

Weergaven: 443

Berichten in deze discussie

De bib van Brasschaat koopt geen stoffen boekjes en badboekjes, juist omwille van die praktische problemen: hoe blijft de barcode kleven, hoe zet je een stempel erin, hoe beveilig je,...?

Wel, tot voor we uitleenden met RFID, schreven wij daar de barcode op met zwarte balpen.

De stoffen boekjes namen we om de zoveel tijd mee naar huis voor een wasbeurt.

Nu met de RFID stelt zich het probleem van de beveiliging, moeten we noch nadenken over andere alternatieven om deze opnieuw te kunnen aanbieden.

 

Mvg,

 

Anne-Marie Van Raepenbusch

OB-Kortenberg

Wij stoppen een gelamineerde tag in zo'n stoffen boekje. Dat vraagt wat werk van een handige vrijwilliger: de naad wat opentornen, label er in en terug toenaaien.

Zelfs na wassen in de wasmachine blijft het label werken.

Qua beveiliging gaat dat dus wel.

Dit geeft evenwel geen antwoord op de eerste vraag. Bij ons is het niet 'zichtbaar' dat het boekje van de bib is. Het is wel voelbaar...

We hebben ook een aantal badboekjes, maar die zijn momenteel nog uit roulatie. Ik ga eens proberen met zo'n lasmachine voor plastic zakjes om er elegant een label in te steken (en ook hier dan het werk laten doen door vrijwilligers).

 

Groet,

Patrick

OB Puurs

Wij hebben kikkerkoffertjes aangekocht: in zo'n koffer steekt één badboekje en één stoffenboekje.

Het koffertje krijgt een tag en barcode en kan via de zelfuitleenbalies uitgeleend worden en via de inleverrobot terug ingeleverd.

Op het badboekje en het stoffen boekje noteren we met textielstift/zwarte stift de barcode. 

De kinderen vinden de koffertjes geweldig.  Het nadeel is dat we een paar keer per dag moeten controleren of de juiste boekjes nog wel in de juiste koffertjes zitten...

 

Groetjes,

An Steppe

De Bib Leuven

Dag Marijke,

 

Wij schrijven met een stiftje 'bib edegem' en een korte aanwinstennummer (bv '47') op het boekje. We hebben beslist om de boekjes niet via RFID uit te lenen, mensen komen er gewoon mee naar de balie en wij tikken de nummer in. Op die manier hoeven we geen labels of chips op de boekjes te kleven. Het syteem werkt wel, de boekjes worden heel regelmatig uitgeleend. Elk stoffen en plastieken boekje dat binnenkomt, houden we opzij voor een wasbeurt. Groetjes, Veerle

Gebruiken jullie een speciale stift om op de boekjes zelf te schrijven? Ik vraag mij af wat best geschikt is zowel qua duurzaamheid als qua veiligheid voor de kinderen die de boekjes in hun mond stoppen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden