Hallo

In de bibliotheek van Strombeek stappen we dit jaar over naar zelfuitleen.

Bij enkele collectie-onderdelen hebben we nog wat twijfels over hoe we dit het best aanpakken.

We zouden de dvd's niet meer dan 2 ronde tags willen geven, omdat ze soms vanaf 3 al problemen geven. Maar wat bij een dvd-doosje met bijvoorbeeld 5 dvd's?
Zouden jullie?

- Er 2 taggen en de andere dummies geven en de doosjes niet op slot doen

- Er 2 taggen en de andere niets geven en de doosjes niet op slot doen

- Er 2 taggen en de andere niets geven en de doosjes op slot laten, waarna we de lener de kans geven om de doosjes bij het uitlenen / verlaten van de bib  te laten openen.

Daarnaast vroegen we ons ook af of je cd's en dvd's die al een verstevigingsringetje hebben, nog kan overplakken met een ronde tag.

Iemand hier al ervaringen mee?

Weergaven: 239

Berichten in deze discussie

Hallo Stijn,

Voor dvd's en cd's taggen wij telkens 1 schijfje (het laatste aangezien dit het meeste nog in de dvd-speler blijft zitten en leners dit vergeten) en de rest zijn dummies. De doosjes zijn niet op slot.
Dvd's waar een box rond zit, daar taggen we de box met een boekentag, maar af en toe geeft dit wel eens problemen.

Wij hadden voordien al verstevigingsringetjes op sommige schijfjes, deze gaven geen problemen bij overplakken.

Veel succes!


Groeten,

Sarah, bib Zoersel

Beste Stijn,

Wij hebben met deze materie al jarenlang ervaring daar wij als bedrijf Progress International Lier bvba al bijna 20 jaar alle soorten labels leveren aan collega bibliotheken!

Wij zijn in het bijzonder gespecialiseerd in alle soorten RF-ID labels en dummies en RF-ID soft- en hardware applicaties.

Graag adviseren wij U in deze materie persoonlijk en vrijblijvend.

Mvg,

Pascal Van Rompaey

Country manager

pascal@progint.be

0499/43.68.88

 

Beste Stijn

Wij werken ook met 1 tag en dummies. Geen boekentag. De doos zelf is niet op slot, uit gebruiksgemak voor ons (we moeten ons niet bezig houden met alle cd's of dvd's te versteken in afsluitbare doosjes en de bijhorende covers bewerken zodat deze in de doosjes passen) en gebruiksgemak voor de klanten (kunnen vergeten van de doosjes te openen, moeten verschillende stappen ondernemen vooraleer ze kunnen uitlenen + dikwijls gebeurt het dat door bv. thuis de doosjes te laten vallen, ze opnieuw in slot vallen).

We controleren de doosjes bij inname en zien zo snel of er een schijfje ontbreekt. Bij meerdere schijfjes plakken we een bolletje op de rug met daarop het aantal schijfjes. De doosjes controleren is sowieso nuttig want klanten durven soms de verkeerde schijf in de verkeerde doos te steken. Achteraf heel moeilijk te achterhalen bij wie deze is achtergebleven, tenzij je systematisch controleert bij inname.

We werken al zeven jaar met zelfuitleenbalie.

Veel succes!

RSS

© 2019   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden