collega's,

binnenkort loopt het contract van onze kopiemachine af en we zijn, samen met de IT-dienst, aan het uitkijken naar nieuwe mogelijkheden met de gekozen Canon-toestellen.

In de ganse bibliotheek is er Wifi waardoor iedereen met z'n smartphone, tablet en andere toestellen op internet kan.
Nu zouden we die mensen ook de mogelijkheid willen bieden om af te drukken op onze kopiemachine.

Als we dit via Google cloud laten doen dan kan inderdaad iedereen afprinten maar dan hebben we daar weinig controle over. Het probleem is dan dat één of andere leukerd een printopdracht verstuurt en de prints niet komt ophalen.

Wat wij zouden willen is dat die printopdracht wel toekomt op de kopiemachine maar dat wij dan wel nog moeten bevestigen om die printopdracht uit te voeren of niet (Dit op het moment dat de gebruiker zich aan de balie aanbiedt)

Tips, oplossingen altijd welkom.

grtn,
Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Weergaven: 326

Berichten in deze discussie

Ik zou het ook niet weten, maar ben wel geïnteresseerd...

als je de printopdracht tot op de machine kan krijgen dan kan je ze wellicht ook tot in een documentbox op de machine krijgen ? wellicht kwestie van de standaardinstellingen aan te passen.

weliswaar niet via wifi maar zo werken wij in Herentals , de printer is geïnstalleerd om af te drukken naar een documentbox op de copier en de afdrukopdracht wordt vanop de copier gegeven.

Ik vrees dat dit niet zal lukken. De clienten zullen toch de printer eerst moeten installeren met de correcte driver op hun toestel?

De enigste oplossing die ik ken is een geshared cups printer op een linux computer/server die op hetzelfde netwerk zit als de wifi.

Deze cups printer zou automatisch moeten verschijnen op de clienten zoals windows of adroid, geen drivers nodig op de client toestellen.

En dan kan je dit gebruiken:

http://www.bibliotheekcomputer.be/afdrukbeheer-bibliotheek.html

vanop een balie computer op voorwaarde dat die ook in de wifi netwerkrange zit.

De firma Beesmart heeft een concept 'Print onderweg'.

Meer info op http://www.beesmart.nl/benieuwd-hoeveel-u-kunt-verdienen-met-beesma...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden