Hallo,

Ik ben op zoek naar betrouwbare en vooral bevattelijke informatie over primaire ciliaire dyskinesie en het karthagener syndroom. Ik ben op zoek naar informatie hierover in papieren vorm en digitaal, betrouwbaar en, zoals gezegd, bevattelijk? Wie kan mij helpen?

Weergaven: 489

Berichten in deze discussie

Tom

Voor wat betreft digitale informatie denk ik dat de brochure van de Belangengroep Primaire Ciliaire Dyskinesie een goed startpunt is: http://www.p-c-d.org/nl/brochure/

Ook het lemma 'Syndroom van Kartagener' op Wikipedia: http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Kartagener

Zie ook Medscape (in het Engels) voor informatie over het Syndroom van Kartagener: http://emedicine.medscape.com/article/299299-overview

Wat gedrukte bronnen betreft lijkt er in openbare bibliotheken via Zoeken.Bibliotheek.be niet direct iets te vinden (tenzij mogelijk in medische encyclopedieën). Papieren publicaties vind je via Unicat.be wel in enkele wetenschappelijke bibliotheken: http://unicat.be/uniCat?func=search&query=dyskinesie&filter...; en http://unicat.be/uniCat?func=search&language=en&fromWeb=1&a... (daar zitten wel veel oudere publicaties bij, dus wellicht niet op de huidige medische stand van zaken, ook slechts zelden in het Nederlands).

Hallo Tom,

 

voor medische informatie neem ik meestal contact op met een bibliothecaris van een medische bibliotheek. Gezien ik ooit stage heb gelopen in de medische bibliotheek van het AZ Sint-Jan te Brugge gebruik ik die contacten om medische vragen op te lossen.

Misschien eens je licht opsteken in een groot ziekenhuis bij je in de buurt. Ik veronderstel dat de collega's je zonder probleem zullen willen helpen.

 

grtn,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Sommige teksten die je vindt via google Scholar zijn waarschijnlijk ook wel bruikbaar.

iets als http://www.p-c-d.org/nl/informatie/inventarisatie_behandeling/PUG08... bijvoorbeeld

mvg,

Beste Tom,

Op pubmed vind je wetensch artikelen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

 

Gevaar is info overload maar als je bv 'ciliary dyskinesia' intikt en je search beperkt tot 'reviews' en 'free full text available' (aanvinken in rechterkolom) krijg je 48 artikelen waarvan wellicht een paar die je relevant zult vinden.

succes!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden