Hallo,

Een vraagje in verband met de plaatsing van AVI-boeken. Tot welk niveau plaatsen jullie de AVI-boekjes apart en vanaf wanneer staat ze gewoon tussen de jeugd fictie 6-8? Als ze tussen de jeugd fictie 6-8 staan, staat het niveau dan wel nog op het etiket of niet?

Alvast bedankt voor de info!

Weergaven: 318

Berichten in deze discussie

Hallo

In de bib van Heusden-Zolder staan de AVI-boeken t/m E4 apart. De andere tussen de fictieboeken 6-8 jaar. Op het biblioprint-etiket zetten we in veld 5 (deel) dan een aanduiding bv. M5.

Reeksen /delen blijven, indien van toepassing, wel voorrang krijgen op het AVI-niveau.

Groetjes,

Annick

bib Heusden-Zolder

Dag An-Sofie,

Bij ons staan de AVI boekjes tot E4 apart.

De andere boekjes krijgen geen niveau aanduiding.

Grtjs Annemie

Dag Wim,

In de bib van Oud-Turnhout werken we met het nieuwe AVI niveau en de etiketten van Biblioprint.

De auteursvermelding vullen we zelf aan. Dus je kan de boeken scannen en vervolgens handmatig nog de eerste vier letters van de auteurs aanvullen. Misschien dat dit bij jullie ook kan?

Vriendelijke groet,

Lotte 

Wim Maes zei:

Bib Lommel hanteert nog steeds de oude AVI omdat de scholen daar nog mee werken. AVI 1-4 was bedoeld om te leren lezen (technisch lezen) en daarom zitten die apart per AVI (0-1-2-3-4). De etiketten van Biblioprint bevatten geen auteursaanduiding en daardoor zitten die boekjes enkel per AVI. Vanaf AVI 5 zitten de boekjes geïntegreerd bij de leeftijd (6-8, 9-11). Boven het gewone etiket kleeft een 2x2 etiket met het niveau (5-6-7-8-9) via Biblioprint. Zo kunnen kinderen die volgens niveau willen lezen toch snel een bepaald AVI vinden. Wij betreuren wel dat er op het etiket van Biblioprint bij AVI 1-2-3-4 geen enkele auteursindicatie staat, zelfs niet de beginletter (zoals bij de kleuterboekjes). Dat was handig geweest want met de afhaaltasjes moeten we nu vaak even zoeken tussen al die boekjes om het gevraagde te vinden. Ook de groeiboeken en de samenleesboeken zitten apart met een etiket via Biblioprint.

Bij ons in Kortenberg staan deze afzonderlijk opgesteld tot Avi E4. De leerkrachten zijn dit ondertussen gewend. 

In het begin hadden wij manueel op de etiketten de eerste letter van de auteur toegevoegd, maar we maakten het ons daarmee alleen maar moeilijker. (constant wanorde in de rekken). Daarnaast worden onze materialen verwerkt aangeleverd. 

Nu staan de boekjes netjes gerangschikt per Avi. (omzetting van oude naar nieuwe Avi is gesignaleerd) 

Na Avi E4 staan de boeken gewoon tussen de jeugdromans van A tot Z. Het Avi niveau kan dan wel nog opgezocht worden in de catalogus. 

Groetjes, 

Anne-Marie uit Kortenberg 

In de bib van Mechelen zetten we in open kast in op leesplezier. We delen de boekjes eerste leerjaar in in start, midden en einde. Tweede leerjaar heeft geen aanduiding. Daar geven we elk boekje wel een genre-etiket zodat de kinderen leren zoeken en kiezen op het genre dat ze leuk vinden.

In onze scholencollectie die enkel voor leerkrachten bestemd is werken we met avi's. Deze collectie hebben we recentelijk omgezet naar de nieuwe AVI. We duiden dit aan met een 2x2 etiket bovenaan met avi aanduiding - Biblioprint. avi-start tot M5

Bij ons staan de boekjes apart tot en met E4 (einde tweede leerjaar). Ze staan frontaal opgesteld op hoogte van de kindjes, per niveautje. Dit werkt goed. De kindjes kunnen snuisteren in de bakken. De hogere niveaus  (we hebben daar niet zo veel boekjes van) staan tussen de boekjes 6 tot 8 jaar, zonder bijkomende aanduiding, op genre, ook frontaal. 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden