Beste bibliothecarissen en bibliotheekmedewerkers,
 
Toen midden maart de bibliotheekdeuren gesloten werden, hadden we niet gedacht dat we weken later nog steeds in deze uitzonderlijke tijden zouden leven. Intussen draaien jullie afhaal- en thuisleveringsdiensten op volle toeren, treedt digitale dienstverlening meer op de voorgrond én is het nog afwachten wanneer en onder welke condities de bibliotheken opnieuw publiek gaan mogen ontvangen.

Wat met de zomervakantie?

Ondanks deze onzekerheid wil Iedereen Leest toch al even richting zomervakantie kijken. Een van de zaken die ons als leesbevorderingsorganisatie zorgen baart, is dat door sluiting van scholen en bibliotheken veel kinderen minder kansen hebben om met boeken in contact te komen. Via allerlei digitale leer- en leesplatforms worden alternatieven geboden, maar dat betekent echter nog niet dat boeken voor elk kind binnen handbereik zijn.

De echo’s dat de komende zomer er één van thuisblijfvakanties zal worden, klinken steeds luider en wanneer het vrijetijdsaanbod door restricties kleiner zal zijn dan in andere zomers, zal de bibliotheek misschien sneller in het vizier komen van de thuisblijvers.

Actie rond zomerlezen?

Met deze korte vragenlijst willen we peilen naar jullie interesse voor een mogelijke zomeractie. Kunnen we samen iets op poten zetten om de bibliotheek en het stimuleren van lezen in de vakantietijd onder de aandacht te brengen van gezinnen?

Uiteraard zijn we ons bewust van de talrijke onbekende factoren en draagt elk idee het label 'onder voorbehoud van', maar op basis van jullie respons krijgen we alvast een eerste inzicht in jullie wensen, noden en inschatting van haalbaarheid en drempels. Want na deze zomer komen nog vele zomers. Jullie input gaat dus niet verloren!

Deze bevraging is kort. Invullen kan tot en met 20 mei.  Onder de deelnemers worden drie auteurslezingen verloot. We kijken uit naar jullie respons!

Met hartelijke en gezonde groeten,

Het team van Iedereen Leest

VUL DE VRAGENLIJST IN EN WIN EEN AUTEURSLEZING!

Weergaven: 474

Berichten in deze discussie

De peiling werd intussen afgesloten. De bibliotheken van Temse, Evere en Hoeilaart winnen een auteurslezing en worden persoonlijk verwittigd.

Meer nieuws over de zomerleesactie lees je hier: http://kenniskantoor.be/group/vragen/forum/topics/bestemming-bib-zo...

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden