Wij willen een overnachting organiseren in onze bib voor jonge kinderen (6 tot 8 jaar).

Vanzelfsprekend met verhaaltjes voor het slapengaan en bij het ontbijt.

Wie heeft hier reeds ervaring mee en wat zijn jullie bevindingen?

Hebben jullie hiervoor een speciale verzekering afgesloten?

Alvast dank voor de informatie!

Katrien

Bib Rumst

Weergaven: 566

Berichten in deze discussie

Dag Katrien,

de bib Buggenhout heeft hier recent ervaring mee -> contacteer daar maar Bjorn Abts, met mijn groeten!

 

Mvg,

Frederik Engels

Rumst

Bedankt, Frederik!

Frederik Engels zei:

Dag Katrien,

de bib Buggenhout heeft hier recent ervaring mee -> contacteer daar maar Bjorn Abts, met mijn groeten!

 

Mvg,

Frederik Engels

Rumst

Hoi,

 

Tijdens de jeugdboekenweek 2010 werd ik 'gegijzeld' door een zestiental 12-jarigen die op die manier hun 'recht op boeken' wilden afdwingen. Met die groep hielden we dan een toffe sleep-in. De jeugddienst zorgde voor begeleiders, er werd pizza gegeten, spelletjes gespeeld, ze namen deel aan een workshop ingericht door de dienst cultuur, ze bouwden een hoge toren met boeken (recht op boeken - boeken rechtop) m.a.w. we voorzagen een avondvullend programma ism andere gemeentelijke diensten.De ouders hadden op voorhand een document ondertekend waarin we het ganse programma aan hen voorlegden en waarmee ze dan ook akkoord moesten gaan.
De verzekering van de gemeente bleek in orde te zijn voor het organiseren van zo'n activiteit.

Wel wat praktische probleempjes gehad : Een bevriend militair zorgde voor voldoende veldbedden die werden opgesteld tussen de rekken. Maar dan blijkt dat een bibliotheekruimte daar niet echt voor geschikt is. Elk geluidje wordt versterkt, je kunt het niet volledig verduisteren, ....

vb. telkens iemand zich draaide in z'n bed zorgde dit voor redelijk wat lawaai veroorzaakt door de bedpoten die over de stenen vloer schraapten. Bijgevolg, niemand viel in slaap vóór 1 uur 's nachts.

 

Ik sliep in m'n bureau, bij de jongeren bleven twee begeleidsters van de jeugdwerking slapen. Na het ontbijt werden de kinderen met gemeentelijk vervoer persoonlijk thuis afgezet.

 

conclusie : een leuke ervaring voor de jongeren ( =ik heb al in de bieb geslapen!) maar vermoeiend voor mij. Maar dat heb ik er graag voor over.

 

Christophe Coffyn

bibliothecaris

Ook in Kluisbergen hebben we een paar jaar geleden een sleep-in gehad. Het brengt wat kopzorgen mee maar de kinderen vinden het geweldig en de voldoening is groot achteraf. Wij hebben wel gevraagd om zelf voor een luchtmatras of veldbed te zorgen. 's Avonds werden er vooral gezelschapsspelletjes gespeeld. 's Ochtends hebben we voor een ontbijt gezorgd. Er staan trouwens nog altijd wat sfeerfilmpjes op Youtube (tik in "sleep-in bibliotheek Kluisbergen").

Dag Katrien,

Wij (Bib Bornem) deden dit naar aanleiding van de jeugdboekenweek, wel voor de doelgroep van 9 tot 12 jaar. En die vonden dat blijkbaar spannend genoeg. We hebben toen met "Loewie en het mysterieuze boeke gewerkt (voorlezen + leuke opdrachten). Nadien mochten ze nog naar een filmpje kijken en toen begon de bedtijd (met nog wat stiekem lezen). 's Ochtends deden we een pannenkoekenontbijt. Tijdens het opstaan en het wachten op het ontbijt en op de ouders hebben we de kinderen zichzelf laten amuseren (boekjes en strips lezen of verstoppertje spelen tussen de rekken). Dat was ook heel mooi om te zien.

Wat de verzekering betreft: checken bij de gemeente. Bij ons moest er geen aparte verzekering afgesloten worden, maar misschien is dat bij andere gemeentes wel anders.

Groetjes,

Katia

Hallo Katrien

 

Al 3 x op rij organiseerden wij een sleep-in. De laatste is nog heel vers, een afsluiter van de jeugdboekenweek.

Meer weten? Mail of bel gerust

groetjes

Vera, bib Kuringen

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden