Vandaag een ongevraagde nieuwsbrief gekregen van Ilse Depre.

De brief bevat een mooi verhaaltje over een geslaagde digitale week en dat je niet moet wachten tot de digitale week om iets rond e-inclusie te doen. Wat volgde was allemaal heel interessant, tot ik door had dat het eigenlijk een mooi verkoopspraatje betrof.

Een beetje misleidende reclame vind ik, als je ongevraagd een nieuwsbrief stuurt (waar je nota bene nergens kunt voor uitschrijven) met het doel workshops en lezingen te verkopen.

Ik heb niets tegen Ilse, maar ik stel mij hier spontaan toch vragen bij.

Weergaven: 634

Berichten in deze discussie

Paul, doe nu niet flauw. We worden allemaal dagelijks met (soms ongevraagde) nieuwsbrieven bestookt. Dat je niet zelf kunt uitschrijven is inderdaad een manco (en formeel gezien niet volgens de regels van opt-in/opt-out), maar als je de nieuwsbrief echt niet langer wenst te ontvangen, laat dat dan gewoon weten en dan word je ongetwijfeld zonder problemen uit de verzendlijst verwijderd. Het lijkt me niet nodig om daar op Kenniskantoor misbaar over te maken.

Persoonlijk vind ik dat we niet genoeg geïnformeerd kunnen worden over workshops, opleidingen, bijscholingen... die ten lande worden georganiseerd. Of dat nu gebeurt door provincies, SBBs, beroepsorganisaties, vzw's of zelfstandigen (in bijberoep). Zeker nu de reguliere opleidingen enigszins op de schopstoel zitten. Je pikt eruit wat je nodig of nuttig vindt. Want "levenslang leren" zullen we toch moeten doen. En dat (oud-)collega's hiervan hun broodwinning maken, daar is m.i. niets onoorbaars of oneerbaars aan. Jij geeft zelf toch ook les aan een bibliotheekopleiding, en ik tot voor kort ook. Laten we collegiaal die rijkdom en variatie aan opleidingsvormen omarmen.

Mooi gezegd, Patrick. Deel jouw mening.

Ilse kent ten minste de sector door en door, en kent onze noden. En speelt daar goed op in, mocht ik onlangs tijdens de week van de Opvoeding zelf ondervinden.

Heb die nieuwsbrief niet gezien? Waar kan ik me inschrijven? ;-) 

@Paul

In de eerste nieuwsbrief (begin dit jaar) had ik onderaan vermeld dat wie de nieuwsbrief niet meer wil ontvangen, zich daarvoor kon uitschrijven. In de tweede editie was die regel weggevallen, mijn excuses daarvoor. 

Ik maak gebruik van de adressenlijst met alle contactgegevens van openbare bibliotheken die het agentschap aanbiedt op haar website, aangevuld met mailadressen van individuele bibliotheekmedewerkers die mij reeds zelf contacteerden. De mail die je ontving, werd gestuurd naar herzele@bibliotheek.be, maar ik heb dat mailadres alvast uit de lijst gehaald.

@Jan
Ook bibliotheek@kalmthout.be zit in de lijst, maar ik heb jouw rechtstreeks mailadres er alvast bijgezet. En moest je dat liever toch niet hebben, je weet me te vinden om je weer uit te schrijven ;)


RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden