Beste collega

 

Laten jullie de boete per ontleend werk steeds verder oplopen? Of stellen jullie een maximumboete in?

Hoe bepalen jullie deze dan?

 

Bedankt!

Inge Vandermot

OB-Anderlecht

Weergaven: 375

Berichten in deze discussie

Bij ons is er een plafondbedrag van 10 euro per materiaal vastgesteld door de bibliotheekraad, goedgekeurd door de gemeenteraad en opgenomen in de huisregels.

Veerle Vandenbussche
OB-Gistel

Beste Inge

In de bibliotheek van Overpelt wordt er, na de derde aanmaning, telefonisch contact opgenomen met de gebruiker.

Als je de gebruiker aan de telefoon hebt, kan je hem/haar voorstellen dat je de uitgeleende materialen op dat moment verlengd, waardoor de boete niet verder oploopt. Op dat moment ligt de bal in het kamp van de gebruiker, die zoals blijkt... vaak op dat moment beslist om de materialen terug te brengen naar de bieb... en daar gaat het uiteindelijk toch om dacht ik.
Je zou dit natuurlijk ook al na een 2e maning kunnen doen, dan kunnen boetes niet zo hoog oplopen, maar waar trek je best de grens?!?

Pats

Beste Inge,

Onze boete blijft oplopen per werk en per dag tot de lener een faktuur krijgt. Die faktuur krijgt hij op het moment dat hij 90d te laat is met zijn materialen (en ondertussen al drie maningen van ons gekregen heeft). Er wordt dan een faktuur opgemaakt met een administratieve kost van 20 euro, de waarde van de niet-teruggebrachte materialen en de boete op dat moment. Vanaf dat moment loopt de boete niet meer op, maar komt de lener wel op een zwarte lijst. Hij kan dan niets meer ontlenen tot hij de faktuur betaald heeft. Brengt de lener de boeken alsnog terug naar de bib, wordt de waarde van de teruggebrachte boeken in mindering gebracht van het faktuurbedrag.

Interessante discussie, want wij willen dit jaar ook onze tarieven en kosten eens grondig herbekijken!

Groetjes

Veerle

Beste

 

Sinds een halfjaar blokkeren we de boete per materiaal op 7.50 euro.

 

Mvg.

 

Annemie Arras

Sinds vorig jaar is dit onze manier van werken:

 

Voor de klanten met een e-mailadres is onze eerste boetebrief gratis.  Daarna sturen we een tweede brief met de post (1 euro) & via mail.  Dan nemen we telefonisch contact op, met de verwittiging dat er een aangetekende gaat komen (5 euro).  Vier weken na de aangetekende brief wordt er een factuur gestuurd door de ontvanger (5 euro).  De boete stopt en de materialen worden als 'verloren' geregistreerd van zodra we het factuur opmaken.  Onze maximumboete is hierdoor 4,80 euro (48 openingsdagen te laat x 0,10 euro).

 

Ook nadat het factuur is opgemaakt kunnen de materialen nog ingeleverd worden in de bib: de vervangingskost wordt dan door ons van het totaalbedrag afgetrokken.  We hebben tevens een inleverbus, waarin we regelmatig zwaar beboete materialen terugvinden. 

 

Tim Lerno

Bib Londerzeel

De maximum boete per materiaal is bij ons 4 Euro.Na de vierde rappel komt de lener op de zwarte Vubis lijst. Nu en dan bellen we de leners op de zwarte lijst met het verzoek om de boeken dringend in te leveren. Soms helpt dit en krijgen we de boeken alsnog weer terug in de bib.

 

Groetjes,

Els Heirbaut

Bib Kruibeke

Bij ons is de maximale boete 15 euro per uitgeleend materiaal; als de materialen niet teruggebracht worden, komt er per stuk nog 5 euro bij; deze totale kost moet betaald worden als de lener later terug wil lenen in de bib.

gr

Lieve Van Boxem

ob-Kontich

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden