Dag collega’s,

 

Bij de ontwikkeling van een webpunt vragen we ons af hoe het internetgebruik in andere bibliotheken geregeld is. Hoeveel uur per dag/per week kan een bibliotheekgebruiker een internetpc raadplegen? Moet hiervoor betaald worden? Hoeveel pc’s hebben jullie ter beschikking?

 

In het netwerk van openbare bibliotheken van de stad Antwerpen kan je 1 uur per dag gratis een internetpc gebruiken. Daarna betaal je € 0,25 (-18) of € 0,50 (+18) per kwartier, maximum 3 uur per dag.

 

Alvast bedankt voor de feedback.

 

Groetjes

 

Nico Dams

EHC Antwerpen

 

Weergaven: 489

Berichten in deze discussie

Bij ons (Provinciale Bibliotheek Limburg) mag iedere lener per dag  tot 2 uur gratis internet gebruiken. Het totale gebruik wordt opgeteld, zo kan je 's morgens internetten en op een later tijdstip de rest van je krediet opgebruiken.

We hebben er bewust voor gekozen om de maximum duur op 2 uur vast te leggen, anders krijg je 'gamers' in de bibliotheek.

In totaal bieden we vrij internet aan op 10 pc's, de leners hebben de mogelijkheid om een pc op voorhand te reserveren.

Naast internet heeft de lener ook de mogelijkheid om MS Word, Excel, PowerPoint en Publisher te gebruiken. Bestanden kan hij/zij op een werkruimte opslaan. Via een down- upload pc en een eigen USB stick hebben ze de mogelijkheid om met eigen bestanden te werken.

Afdrukken kan indien je een tegoed op je deposito hebt, 1 A4 z/w kost momenteel € 0,10, 1 A4 in kleur is € 0,70 - voor A3 verdubbelt de kostprijs.

Benny

Bij ons zijn er 8 internetpc's. In principe beperken we het gebruik tot 1u per klant per dag. Zoals in Meulebeke, laten we klanten er dikwijls veel langer op, indien het aanbod volstaat (in de voormiddag bv.). Is er te veel vraag, dan gaan de klanten er na 1 uur af. Het gebruik is gratis, ook van ons WIFI-netwerk. We hebben geen internetregistratieprogramma. Dus manueel toewijzen van pc's en manueel klanten ervan halen.

Afdrukprijzen zijn laag: A4 0,05 EUR z/w (kleur 0,50 EUR), A3 0,10 EUR z/w (kleur 1 EUR). Misschien dat we deze prijzen wel gaan herbekijken.

Jammer genoeg zijn de mogelijkheden beperkt; bestanden via USB-stick binnenhalen lukt niet altijd. Ook via stick afprinten kan enkel via een omweg (indien het lukt ze te openen op de internetpc's.

m.v.g.

Inger Vermeersch (Bib Bredene)

Hallo,

Hierbij de situatie in de bib van Aalst: 8 schermen in een multiseatopstelling. Softwarepakket van Linux-services en dus met Ubuntu. Leden van de bib hebben recht op het gebruik van 1 u gratis internet. USB-stick is mogelijk bruikbaar, afdrukken ook. We onderzoeken hoe we extra sessies kunnen aanbieden tegen betaling want er vragen ook personen om langer dan een uur te werken.

Zwalm : 2 pc's (Ubuntu).  In principe met reservatie, als er niemand aan de pc's zit, zijn deze vrij toegankelijk.  In principe ook 1 uur, maar als er niemand volgt, kan men langer blijven werken.

In onze bib hebben we vier computers die naar behoeven gebruikt kunnen worden. Er is ook WiFi. Internet en WiFi zijn gratis.

Groetjes uit Kruibeke,

Els

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden