Welke collega's beschikken over digitale infoborden? Interessante tips voor hardware (scherm, player, ...) en software welkom! Waarvoor gebruik je ze (eigen info (welke?), ook info van/over gemeente / stad?) Tijdsbesteding?

Groeten en dank.

Bert  

Weergaven: 546

Berichten in deze discussie

Dag Bert,

Wij gebruiken daarvoor een Samsung-Tv-toestel dat strategisch staat opgesteld.
Alle relevante info en activiteiten worden via die weg gepromoot. Als programma gebruiken
we Publisher.

Vriendelijke groet,
Nicolas OB Izegem

Wij werken ook met een grote TV (aangekocht via het samenwerkingsverband ZOVLA) en daarop draait Prezi, aangestuurd vanop de balie-pc.  Makkelijk aan te passen en te controleren.

Dag Bert,

Wij gebruiken in Muntpunt (www.muntpunt.be) een 9-tal grote digitale infoborden. Zowel voor het publiek (in de publieke ruimte) als voor de collega's (in de keuken). Sommige zijn horizontaal en andere vertikaal opgesteld. Het gaat in de meeste gevallen om heel grote Full HD TV-schermen van Philips waaraan een Windows thin client PC hangt. Voor het beheer van al die digitale infoborden gebruiken we een krachtige open source oplossing en die heet Xibo (http://xibo.org.uk) . We laten dit extern hosten. Als je nog vragen hebt vuur ze maar af.

Prettige dag,

Hendrik @ Muntpunt

In bib Beringen gebruiken wij software van Tr@cs uit Diepenbeek. Met hun software InfoTr@cs via het web kunnen verschillende formaten getoond worden (documenten, afbeeldingen, filmpjes, presentaties, websites, RSS). De verschillende schermen kunnen apart geprogrammeerd worden (verschillende info naargelang de locatie van het scherm + tijdschema).

Wij hebben in onze bib 1 algemeen scherm naar buiten gericht en op de 3 verdiepingen telkens 1 scherm. Bovendien worden deze presentaties ook als screensaver gebruikt op onze publieks-pc's (zowel internet als catalogus).

Onze infoborden zijn 40 inch en worden voorlopig aangestuurd een pc met internetverbinding. Deze pc's worden dit jaar vervangen door kleine mediaplayers.

Informatie opmaken is vrij eenvoudig en kan van zodra je beschikt over een internetverbinding.

Gunter Broekmans, Bib Beringen 

Hebben verschillende software tegen het licht gehouden en nadien toch voor de eenvoudigste oplossing gekozen. Principe: keep it simple, mogelijk in een kleine bibliotheek.

Presentaties worden gemaakt in een powerpoint sjabloon (16x9 formaat), en omgezet naar wmv-formaat.

Per afdeling maken we een aangepaste versie, zetten die op een usb-stick en pluggen die in een scherm. Is natuurlijk enkel mogelijk als de schermen bereikbaar zijn.

Gemakkelijk.

Jan Collet

Bib Kalmthout

Wij gebruiken op onze opacs een (gratis) screensaver die een dynamische webpagina toont. Telkens een opac 5 minuten niet gebruikt wordt wordt een heen een weer schuivend paneel getoond dat automatisch de meest recente dingen uit ons bibliotheeksysteem haalt. (via php, html5 en javascript)

Zo worden afwisselend getoond:

  • recentste materialen 
  • activiteiten die op stapel staan
  • blogs
  • lezerscommentaar
  • eerste zinnen van recensies
  • het nummer dat er op dat moment als achtergrondmuziek in de bib te horen is :-)

Het voordeel is dat alles volautomatisch uit onze bibliotheekdatabase gehaald wordt zodat we er nooit werk aan hebben en de info altijd up-to-date is. Naast een halve dag programmeerwerk was er ook geen investering nodig omdat het op 5 opacs getoond wordt die toch sowieso in de bib staan...

(Voor speciale gelegenheden of thema's kan de screensaver ook een op maat gemaakte selectie van materialen uit onze catalogus tonen)

Filip

Bib Boutersem

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden