bibliotheken of culturele centra  die een hotspot in hun gebouw aanbieden, werken die met een sleutel?

(code om op het internet te geraken en bescherming van het administratief netwerk) of is dit niet nodig.

Hoe doen jullie dit?

 

Weergaven: 258

Berichten in deze discussie

Dag Marc,

 

Zie de discussie "OPEN wifi in OPENbare bibliotheken i.p.v. gesloten wifi?" op Kenniskantoor.

Marc,

 

 

bij ons geen sleutel. Inloggen op de 'landingspagina' van de gemeente en je bent vertrokken.

Hoe dit technisch allemaal in elkaar steekt.... Voer voor de systeemverantwoordelijke van de gemeente.

 

Ik weet enkel dat ik mijn hotspot niet meer zo willen kwijt zijn. Zo neem ik de druk weg van mijn 4 vaste internetpc's en hou ik de klanten toch tevreden : geen wachttijden, geen gevloek op traagwerkende pc's, je zit waar je wilt in de bibliotheek, ...

 

Tijdens de zomervakantie toch geregeld 15 bezoekers die in en rond de bibliotheek bezig waren. Dus meer dan nodig in alle bibliotheken

 

Christophe

Dag Marc

 

Bib Beringen werkt met Portal Tracs van PIMC. Dit systeem, het surfen, is volledig gescheiden van het bibliotheeknetwerk, maar legt via de beheersmodule wel connectie met het bibliotheeksysteem. Inloggen gebeurt met het nummer van de biblidkaart (eID vanaf 12 jaar) via een landingspagina. Voor occasionele bezoekers, die zich moeten aandienen aan de infobalie kan gewerkt worden met een aan te vragen code.

Via de beheersmodule is het mogelijk na te kijken hoeveel er gebruik gemaakt wordt van deze dienst en ook wie er gebruik van maakt.

De hotspot is nog maar operationeel vanaf juli 2011 (augustus 7 verschillende gebruikers, tot 10 september al 5 verschillende gebruikers).

De hotspot niet aansluiten op het administratieve netwerk voorkomt al veel problemen. Als er geen fysieke verbinding is, dan niemand er ook niet bij. Je kan de hotspot gewoon aansluiten binnen het netwerk van de Bibnet-router.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden