Strips waarvan de kaft loskomt van de bladen worden bij ons totnutoe hersteld met 2 à 3 grote nieten langs de kaftrand. Onze (vrijwillige) boekhersteller wil dat wat grondiger aanpakken om een mooier en duurzamer resultaat te hebben, maar heeft nog niet de goede manier gevonden. Ofwel komt de kaft los van het boekblok, ofwel kan je de geopende strip niet volledig plat leggen, waardoor de lezer die gaat forceren en weer stuk maken. 

Wie heeft raad?

Bedankt en groeten,
Bib Hoeilaart

Weergaven: 2144

Berichten in deze discussie

Hoi Annemie,

wij hebben in het verleden ook verschillende technieken geprobeerd. Sinds een 15-tal jaar werken wij met het Channelbind-systeem en dat kan ik iedereen aanraden :

*** NEW *** Leitz / Esselte CH300 Channel Bind Machine

Werkwijze : een channelbind-kaft is een harde kaft met een metalen band in de rug. Je stopt je stripverhaal in de kaft, duwt dmv het channelbindtoestel de metalen boord dicht en je stripverhaal is voor jaaaren goed.

wij kopen de channelbindkaften in verschillende diktes en kleuren. Je kunt ze zelf kiezen met een plastieken doorzichtige voorzijde, slappe kaft, harde kaft. Voor uitgave tot 50 blz, 100 blz, ....

De kaft van het stripverhaal wordt door ons wel afgesneden van het boekblok en aan de buitenzijde van de channelkaft gekleefd. Zo krijg je een stripverhaal in harde kaft zoals je vaak de duurdere uitgaven van stripverhalen ziet.

Je moet maar eens googelen en kijken wat je vind over channelbind.

Je kunt het systeem ook gebruiken om jaarverslagen ed een duurzame look te geven.

Strips die 150 uitleningen op teller hebben staan zien er nog altijd als nieuw uit.

Ik schat de prijs van zo'n channelbindkaft op zo'n 2 EUR/stuk.

PS ik heb geen aandelen van Channelbind, wij zijn gewoon heel tevreden van het systeem.

grtn,

Christophe Coffyn

bibliothecaris De Panne

Wij kleven een linnen band om de rug en nieten op 3 plaatsen 'in de vouw', zodat de kaft kan geplooid worden en de strip nog voldoende open kan.  Is wel niet onverslijtbaar.  Na enkele herstellingen kan je je de vraag stellen of een nieuwe kopen niet goedkoper en minder tijdrovend is.  Het Channelbind-systeem lijkt me ook wel goed, ik dacht echter dat de prijs meer was dan € 2,- per stuk, dat valt wel te overwegen.

Dag Bib Hoeilaart,

wij verstevigen de strips al meteen met nietjes (die in de strip met een hamer worden geklopt, zodat ze plat zijn) en met zwarte tape. Dit werkt heel goed, de kaft laat niet los, de strips kunnen 100 uitleningen doorstaan :)

Groetjes uit Kruibeke,

Els

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden