Hallo,

Een aantal van mijn collega's en ikzelf zijn op zoek naar een cursus leidinggeven. We hebben er verschillende gevonden, maar het probleem is dat deze cursussen vaak heel oppervlakkig en algemeen zijn (visie op leidinggeven, vaardigheden en attitudes, gespreksvaardigheden, delegeren, feedback geven, ... ).

Wij zijn eerder op zoek naar een soort coach, die naar onze bibliotheek zou komen en oplossingen/raadgeving kan aanbrengen voor onze specifieke situatie. 
We hebben een aparte werksituatie (alle werknemers zijn 55-plussers die vastgeroest zijn in hun werk en de 3 leidinggevenden zijn meer als 20 jaar jonger), waar geen enkele docent van geen enkele cursus die we al bijgewoond hebben ons verder mee kan helpen. 

Heeft iemand hier ervaring mee?

Weergaven: 251

Berichten in deze discussie

Hallo

Wij werkten samen met Sabine Tobback (www.sabinetobback.be). Heel praktisch, duidelijk en gebaseerd op onze specifieke noden. Absoluut een aanrader!

groetjes

Kirsten

Hallo Kathleen,

Wij hebben in onze bib (nu cultuurhuis na integratie met cultuurcentrum en cultuurdienst) samengewerkt met AGORA. Dit was best een fijn traject met respect voor ieders eigenheid. We hebben best wat heftige veranderingen doorgemaakt wat voor onze oudere collega's niet zo makkelijk was/is.

http://www.agoravzw.be/aanbod  

Igor Geubbelmans (vrijetijdscoördinator) in Balen werkt ook in bijberoep als coach aangaande veranderingen en moeilijkheden in teams.

Groeten

Ik heb in december 2012 deelgenomen aan een opleiding 'Coachend leidinggeven'. Dat was wel interessant. Vooraf was er ook een 'intake-vragenlijst' die de deelnemers moesten invullen, zodat er zo veel mogelijk op maat kon worden gewerkt. De opleiding werd gegeven door de firma Obelisk en de lesgeefster was Liesbeth Vanhelmont. De opleiding vond bij ons ter plekke in het gebouw plaats en duurde van 9.00 tot 16.00 uur.

Goeie ervaringen (op maat) met :

Mieke Catteeu

Handbalstraat 6 
9000 Gent 
Oost Vlaanderen - Vlaanderen -
09 222 02 13

Bedankt allemaal voor de informatie.

Hier kan ik zeker mee verder! :-)

RSS

© 2018   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden