Beste collega's,

Binnenkort willen we in het kader van Boekstart starten met het uitlenen van pakketjes voor baby's.

Hoe pakken de bibliotheken die dit reeds organiseren praktisch aan?

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet

Laura

Bibliotheek Rumst

Weergaven: 171

Berichten in deze discussie

Hallo Laura,

wat bedoel je precies met pakketjes voor baby's? Wij zijn een boekstartgemeente en ouders kunnen bij ons de peutertas (15 maanden) afhalen, of de baby-omslag (6 maanden) als ze niet naar het consultatiebureau van kind en gezin gaan.

Voor de rest hebben wij een heel aantal "boekstart" boekjes in onze collectie met op het nopje de afbeelding van een fopspeen. Dit zijn wel steeds kartonnen boekjes, dus geen stoffen boekjes of badboekjes. Wel boekjes met flapjes, schuifjes, dingen om te voelen,... Dit onderdeel van de collectie staat in bakken laag bij de grond zodat de allerkleinsten zelf ook kunnen "grabbelen" naar de boekjes.

Hopelijk ben je wat met deze info,

groeten,

An-Sofie

Bibliotheek Zutendaal

Dag Laura, 

Edegem is ook een Boekstart gemeente (zelfde werkwijze als van An-Sofie van de bib van Zutendaal. Wij hebben in onze collectie ook bad-, bed- en knisperboekjes. Ze zitten elk in een plastiek zakje, met daarop een afbeelding van het boekje dat erin zit, een barcode en een rfid-tag. Vroeger zaten de boekjes niet in zakjes maar dan konden ze niet uitgeleend worden aan de zelfuitleen (je kan ze dan geen rfid-tag geven). De boekjes staan apart, Na het inleveren worden ze gewassen voor ze weer in de collectie gaan.

groetjes

Veerle (bib Edegem)

Omdat veel babyboekjes moeilijk te kaften en te labelen zijn, bieden wij ze in 'babyzakjes' aan, stevige rugzakken met telkens 10 materialen, knisper-knuffel-voel-badboekjes en tips voor taalstimulering bij die allerjongste ukkies. Ze zijn heel populair. We hadden er 15 maar zijn aan het uitbreiden omdat ze zoveel succes hebben. Voor jonge ouders, en ook de grootouders, vormen ze een goede kennismaking met de veelheid aan boekjes en ontdekken ze zo wat hun spruit liefst heeft. 

Elke rugzak bevat een kaartje waarop de inhoud, zodat dit makkelijk te controleren is na het inleveren. De materialen zijn niet apart ingevoerd, noch getagd. We vermelden in de annotatie van de rugzak wel de inhoud zodat die ook zichtbaar is in de catalogus: https://hoeilaart.bibliotheek.be/catalogus?q=babyzakje 

Zie foto in bijlage.

groeten,
Annemie
Bib Hoeilaart

Bijlagen:

RSS

© 2021   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden