Ik heb al van alles geprobeerd met de API van Bibliotheekportalen, maar geraak maar niet uit de startblokken.  Ik ben dan ook geen programmeur, maar pruts af en toe graag wat met bestaande code ;-)  De bedoeling is om een open source 'image carousel' te maken op basis van een zoekopdracht (bv. nieuwe aanwinsten,...) , zoals bv. op http://hechtel-eksel.bibliotheek.be/.

Ik ben er al achter gekomen dat ze dit in Hechtel-Eksel met jQuery doen en heb nog enkele gratis scriptjes gevonden die ik hierbij mogelijk zou kunnen gebruiken, zoals bv. http://sorgalla.com/jcarousel/docs/ 

In een eerste fase probeerde ik de inhoud uit de XML-node 'URL' (de URL met de coverafbeelding) al eens op te halen om deze op het scherm in een tabel te tonen, maar alles wat ik dusver probeerde bleef zonder enig resultaat.  Kan iemand mij op weg helpen met hoe ik de inhoud uit deze en andere (child?)nodes in het XML-document kan ophalen?  Meer info over de diverse node-types: http://www.w3schools.com/dom/dom_nodetype.asp 

Ik vermoed dat er voorlopig nog geen open source toepassingen zijn gemaakt met de API waar ik een beetje mosterd zou kunnen halen? 

Alle hulp is welkom.  Als dit ooit tot een functionerend resultaat komt, dan wordt deze toepassing via Kenniskantoor gratis ter beschikking gesteld van alle bibliotheken.


Alvast bedankt.
 

Weergaven: 383

Berichten in deze discussie

Tim, wij gebruiken de API momenteel experimenteel op de website van de Boekenbende aan Huis om aanwinsten te tonen in een lijst. Covers worden ook getoond, samen met wat basic informatie over de titels. De data worden opgehaald via de API, op basis van aanwinstdatum en leeftijd.

Hierbij vind je een txt-bestand met de code die je in een PHP-pagina kunt implementeren (wij gebruiken Drupal als platform). Momenteel kunnen we hier wel geen verdere uitleg of ondersteuning bij bieden. De code werd geschreven door onze oud-collega Jeroen Cortvriendt.

Ter verdere ondersteuning van de Brusselse bibliotheken overwegen wij om in de nabije toekomst een widget te laten ontwikkelen die op basis van de API en een aantal in te vullen / aan te vinken parameters code genereert die vervolgens in een webpagina geplakt kan worden.

Bedankt Patrick voor je supersnelle antwoord! 

Ik hoop dat ik het PHP-beestje uiteindelijk ook op stal kan laten staan, want dat maakt het (denk ik) nog een stuk ingewikkelder en vermoedelijk ook minder vlot universeel toepasbaar voor anderen.  Op http://host-ed.net/index.php vond ik alvast gratis PHP-webhosting, zodat ik het eens kan proberen.

Alleszins al een grappige verduidelijking in het scriptje gelezen ;-)
//doordat een genie de xml velden met een streepje benoemd, moeten deze tussen haken enzo staan  {'xxx'}.
bv. {'detail-page'}

Een widget die kant-en-klare code genereert zou inderdaad nog handiger zijn.

API-demo.txt toegevoegd. Met vermelding waar je een authorization key kunt aanvragen.

Bijlagen:

Dag Tim,

weet niet of je nog steeds op zoek bent naar een oplossing, maar in respons op een andere vraag heb ik mijn vers opgedane web-ontwikkelaar kennis gebruikt om iets te bouwen dat je hiervoor kunt gaan gebruiken, zie mijn post bij deze vraag: http://kenniskantoor.be/group/mijn-bibliotheek-lijsten/forum/topics...

groeten,
Kris

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden