Techniek & Infrastructuur

Informatie

Techniek & Infrastructuur

Beste,

In deze groep kan je terecht voor je vragen, weetjes en ideeën inzake Techniek & Infrastructuur, zowel voor de beginner, de pro als de nerd.

Vanuit STEPP, het steunpunt voor productionele, ontwerpende & technische krachten van de brede culturele sector zullen wij deze groep van zeer dichtbij volgen en van de nodige onderbouwde commentaren voorzien.

Vriendelijke groet.

Webpagina: http://www.stepp.be
Leden: 114
Meest recente activiteit: 28 Jun

Forum

PLANAX kantelbare inlijmtafel (Moyson): klem stuk

Begonnen door Jasmine Vanhamel 11 Jan 2021. 0 Antwoorden

dag collega's,is er iemand die ook nog werkt met inlijm klemmen van PLANAX, destijds aangekocht bij Moyson?wij hebben er enkele in gebruik en nu is er van eentje de klem vanbinnen stuk (de zwarte…Doorgaan

locatie voor luisterboeken

Begonnen door Germaine op 't Roodt. Laatste reactie van Inger Vermeersch 7 Dec 2020. 5 Antwoorden

Hallo, wij zoeken een betere manier om onze luisterboeken voor kinderen op te stellen in de bib.Nu staan ze een beetje verloren tussen de cd's, maar we willen ze een ander en beter plekje geven,…Doorgaan

Touchscreen als opac

Begonnen door Pascale Fouvry. Laatste reactie van Marijke Rampelberg 5 Dec 2019. 6 Antwoorden

Hallo,zijn er bibs die hun cataloguspc's vervangen hebben door touchscreens of tablets?Wat zijn de ervaringen qua gebruik door het publiek?Kunnen touchscreens via netwerkkabel rechtstreeks aan een…Doorgaan

Ervaringen CopyTRACS en Canon uniFLOW

Begonnen door Joachim 4 Nov 2019. 0 Antwoorden

HalloIn de Bib delen we een copier tussen ons personeel en de gebruikers die willen scannen en kopiëren. We willen graag de kopies van bezoekers automatiseren via CopyTRACS. Tot hiertoe geen…Doorgaan

Prikbord

Reactie van Bert Moerman op 19 November 2015 op 22.36
Beste Olivier,
Kan je je vraag wat verder specifiëren; gaat het over aankoop van mobiele luidsprekers of over een volledig luidsprekersysteem voor een zaal ? In beide gevallen heb ik al wel een procedure gedaan, contacteer me gerust voor wat tips.

Vriendelijke groet,
Bert.
Reactie van Sam Vervoort op 20 November 2015 op 9.22

Dag Olivier

Wij kochten via een openbare aanbesteding in 2014 een nieuwe FOH voor onze podiumzaal. Moest je hierrond vragen hebben, mag je me altijd contacteren via sam.vervoort@bonheiden.be.

Groeten

Sam

GC 't Blikveld

Reactie van Olivier Hermans op 23 November 2015 op 11.08

Dag Bert en Sam,

Alvast erg bedankt voor jullie snelle reactie.

Het gaat over een mobiele set.  Eigenlijk een uitbreiding van onze huidige set van het merk 'Soundprojects'.  Het zou interessant zijn als ik eens een voorbeeld kan zien hoe zo'n lastenboek is opgesteld en wat er allemaal wordt in opgenomen.  

groeten,

Olivier 

Reactie van Dag Jennes op 23 November 2015 op 14.43

Beste Olivier,

Hieronder een deel van een bestek voor aankoop van twee draagbare, gepowerde speakers. Vergeet vooral ook niet de vereiste toebehoren (stroomkabels, signaalkabels, flightcases, riggingmateriaal, statieven, enz...) in je bestek te vermelden

1. het moet gaan om een zogeheten ‘selfpowered’ systeem m.a.w.: het systeem moet op zich staan en zonder bijkomende apparatuur zoals losse versterkers of processors werken.
2. het systeem moet werken op een netvoeding van 230V, 50Hz, deze moet aan het apparaat toegevoerd worden met een verwijderbare stekker die voldoet aan de IEC-norm en een minimale lengte van 2m50 heeft. De aanwezigheid van de netvoeding moet door middel van een duidelijk lichtsignaal aan de voorzijde van het apparaat zichtbaar zijn.
3. het geluidsspectrum dat door een gemiddelde luisteraar wordt waargenomen, namelijk tussen 42Hz en 17kHz moet evenredig worden weergegeven met een maximale afwijking van + of – 3dB.
4. de spreiding in het horizontale vlak moet rond de 90° liggen (maximale afwijking –6dB)
5. de spreiding in het vertikale vlak moet rond de 60° liggen (maximale afwijking –6dB)
6. de geproduceerde geluidsdruk moet tussen de 126 en 130 dBa bedragen.
7. de afmetingen en het gewicht moeten door 1 persoon te hanteren zijn m.a.w. het gewicht mag maximum 25 kg bedragen
8. het systeem moet beschikken over minimaal één gebalanceerde microfooningang , uitgevoerd in een standaard XLR/F – aansluiting en twee gebalanceerde lijningangen elk uitgevoerd in de standaard ¼ inch phone (TRS) –aansluiting. De microfooningang moet tevens van buitenaf om te schakelen zijn op lijnniveau. Het ingangsniveau moet duidelijk aangegeven zijn dmv een lichtsignaal dat vanaf de voorkant niet zichtbaar is. Deze drie ingangen moeten onderling te mixen zijn dmv een aparte volumeregeling. Verder moet het apparaat beschikken over een gebalanceerde uitgang met standaard XLR-F – aansluiting waarop naar keuze het op de ingang aangeboden signaal of het resultaat van de mix van alle ingangen aanwezig is.
9. Het toestel moet een duidelijke lichtindicatie geven wanneer het op de ingangen aangeboden signaal het maximaal toegelaten niveau bijna overschrijdt.
10. het systeem moet minimaal beschikken over een tweevoudige toonregeling: zijnde één voor de lage en één voor de hoge tonen.
11. de vorm van de behuizing moet toelaten om het systeem zowel als frontluidspreker en als podiummonitor te gebruiken. De behuizing moet zwart van kleur zijn en geschikt zijn om voor enkele uren in een vochtige omgeving te worden opgesteld.

Reactie van Olivier Hermans op 23 November 2015 op 17.37

Oké tof.  Bedankt Jennes.  Mooi voorbeeld.  Heb ondertussen genoeg info en kan verder met de aankoopprocedure.

Iedereen bedankt om te reageren. Deze topic mag voor mij afgesloten worden.  

Opmerking

Je moet lid zijn van Techniek & Infrastructuur om reacties te kunnen toevoegen!

 

Leden (114)

 
 
 

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden