Bij nik-nak vind je al langer meertalige kinderboeken, maar eind de zomer verscheen een uniek, stijlvol en prachtig geïllustreerd, gebonden boek van 122 pagina's, geschreven door een psychologe met de bedoeling om steun en (h)erkenning te bieden aan kinderen op de vlucht en om alle kinderen te helpen begrijpen wat vluchten voor oorlog betekent. Want vaak zitten kinderen met vragen wanneer ze hier dingen over horen.

Aan grote mensen die het (voor)lezen, geeft het mee hoe je op de emoties en vragen van kinderen kunt reageren zonder vals te troosten of een waarheid te verbloemen. 

Het boek gaat over een muisje dat met haar moeder vlucht voor de oorlog in het bos, en terechtkomt bij een familie veldmuizen. Het muisje probeert om te gaan met de vele veranderingen, de angst en het gemis. Ook het veldmuisje uit het gezin heeft soms moeite met de situatie. In vier korte verhaaltjes volg je het vertrek en de eerste kennismaking, hoe de muisjes wennen aan elkaar en eerste gesprekjes voeren, hoe volwassenen op vragen reageren en hoe de moeder van Kleine Muis haar leert om tot rust te komen wanneer ze angstig is. 

Ook ouders kunnen het (voor)lezen, eventueel in een andere taal. Op die manier krijgen ook zij handvatten om met hun eigen emoties en die van hun kinderen om te gaan. Er zijn drie meertalige edities met talen uit verschillende conflictgebieden:

  • Nederlands met Pools, Oekraïens en Russisch

  • Nederlands met Arabisch, Frans en Tigrinya

  • Nederlands met Dari, Engels en Pasjtoe

Meer info op nik-nak.eu

Weergaven: 20

Bijlagen:

© 2023   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden