Omwille van de besparingen die zijn aangekondigd deze zomer, is de beslissing gevallen dat de opleiding postgraduaat in Informatie- en bibliotheekwetenschap aan de Universiteit Antwerpen na dit academiejaar wordt stopgezet. Volgend academiejaar is dan het uitdovend jaar. Dit is onvoorstelbaar. Deze informatie- en bibliotheekopleiding is de enige in zijn soort en wordt aan geen enkele andere universiteit of hogeschool gegeven. Vorig jaar was er zelfs nog sprake van deze opleiding om te vormen naar een masteropleiding omdat er steeds een grote vraag naar is vanuit de sector en de studenten zelf. Meer dan de helft van de afgestudeerden vind binnen het jaar werk binnen de sector.

Daarom hebben de studenten van de opleiding besloten actie te ondernemen. Op 4 november wordt tijdens de vergadering van de Raad van Bestuur de officiële beslissing genomen om de opleiding definitief stop te zetten. Tegen dan hebben we de tijd om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen en deze aan de Raad van Bestuur voor te leggen in de hoop dat de studenten gehoord worden. Gelieve de petitie te tekenen en deze zo veel mogelijk te delen.

Teken de petitie hier!

Weergaven: 346

Berichten in deze discussie

Done!

Idem dito !

Ik heb de petitie juist getekend.  Ik vind dit triestig, zeer triestig.... vorige maand heb ik gehoord dat het graduaat bibliotheekwezen in de Pestalozzistraat ook al opgedoekt zou zijn (het is nu al een uitdovende opleiding met enkel een 3e en 4e jaar). En nu is IBW hetzelfde lot beschoren...

Hopelijk kunnen we met de petitie toch nog deze opleiding redden!

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden