Het voltallige Leuvense schepencollege vergadert voortaan niet meer met papier, maar met een iPad. De stad onderzoekt ook of de gemeenteraadsleden met een iPad kunnen uitgerust worden. 

Sinds begin februari werken de 8 schepenen in Leuven met een iPad. Ook burgemeester Tobback - die niet bepaald als een gadgetfreak te boek staat – heeft sinds begin dit jaar een tablet van Apple. De informaticadienst HeLics kocht de iPads bij een lokale Apple-verdeler aan. Naast het schepencollege hebben ook enkele directieleden en ondersteunende diensten van de stad een iPad ontvangen. Meer info.

 

Zijn er al bibliotheken die experimenteren met de ipad? Zijn er nog andere schepencolleges die dit doen? 

Weergaven: 210

Berichten in deze discussie

Bib Lille is van plan om De Standaard, De Morgen, Trends en andere abonnementen die digitaal gaan op ipad aan te bieden. Niet ter vervanging van de papieren versie maar gewoon als aanvulling. Dit zal kaderen in een actie waarmee we het digitale lezen (ipad, e-readers) in de bib willen introduceren.

Beste Oliver,

 

Hoe gaan jullie dit concreet aanpakken? Ipad aanschaffen en te raadplegen in de bib? Of?

 

 

De bib schaft de ipad aan en deze kan tijdens de openingsuren geraadpleegd worden mits voorlegging van indentiteitskaart en ondertekening van gebruikersreglement. Kranten en tijdschriften die een applicatie voor ipad hebben, bieden deze gratis aan als je bij hen geabonneerd bent.

*vind ik leuk*

 

Ik denk erover om de opac in de toekomst aan te bieden op tablets. Hoe dat concreet in zijn werk zal gaan weet ik nog niet. Verder zouden ook de medewerkers, die dan naar WIMers zijn omgeschoold, uitgerust zijn met een tablet. Zo kunnen zij, waar ze ook staan in de bib, bronnen en de catalogus raadplegen.

De Brabantse bibliotheken in Nederland experimenteren momenteel met iPads voor verschillende doeleinden, zoals OPAC, informatiebemiddeling, mediawijsheidprojecten, enz.

 

Meer info: http://www.bnbibliotheek.nl/themas/ict/ipads-de-bibliotheek

Zijn er al Vlaamse bibliotheken die plannen hebben om te experimenteren met de ipad? Ik vermoed dat Boutersem ipadplannen heeft.

 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden