Hallo,

In onze bib staan de fictieboeken voor volwassenen momenteel verdeeld over verschillende genres (spannend, historisch, realistisch etc). We overwegen om deze indeling (geheel of gedeeltelijk) op te heffen. Hoe is deze indeling in andere bibliotheken geregeld? Alles gewoon alfabetisch? Of toch een opdeling in genres en zo ja welke?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Katrijn

Weergaven: 108

Berichten in deze discussie

Bij ons alfabetisch op auteur.  Wij werken met de etiketten/boekmerken van Biblioprint, daar kan je de genres zien, dat werkt goed.

Dag Katrijn,

Wij zijn van plan om volgend jaar in de nieuwe bib de omgekeerde beweging te maken: van alles alfabetisch naar 3 brede genres.

Wat is de reden dat jullie daar net op terugkomen?

Paul (Geraardsbergen)

Wij hebben ook voor genreplaatsing gekozen en zijn hier tevreden over. Bij ons staan alle boeken op genre. We kozen hierbij voor groepering van genres: literair, maatschappelijk (historie, waargebeurd, oorlog...), relaties (romantiek, chicklit...), spannend, verbeelding (fantasy, horror). Deze genregroepering hebben we doorgetrokken in de filmcollectie en ook bij de jeugdcollecties. Dit vereenvoudigt het vinden van een leuk boek bij zowel kinderen als volwassenen.

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden