Beste,

Wie deze ochtend zijn Android app opende keek op een lege etalage.  Er was nl. een probleem op de VEP-R server die de e-boeken etalage aanlevert aan de server die de apps bedient. Off line lezen kon uiteraard wel nog.  Als de app online was kon hij wel wat in de war zijn omdat hij de volle service van de app-server verwachtte. 

Deze middag, dinsdag 13 mei 2013, om 12u30 zal de server nog eens herstart worden om een update te doen. 

Met onze verontschuldigingen voor het ongemak. 

Weergaven: 374

Berichten in deze discussie

Dag Johan

Wordt er met de bibliotheken die op de E-boeken hebben ingetekend rechtstreeks over dergelijke problemen gecommuniceerd? Dit zou alleszins handig zijn omdat die bibliotheken dan alvast hun klanten correct kunnen informeren als er langs die weg vragen of opmerkingen zouden komen.

Groeten

Patrick

We communiceren technische problemen en een mogelijke oplossing zo snel mogelijk via Kenniskantoor, de e-boekennieuwsbrief, en de e-boekenwebsite. Houd deze kanalen dus goed in de gaten voor up-to-date-nieuws.

Ook de handleiding volgt de technische ontwikkelingen op de voet, en zal tussentijds geüpdatet worden. 

De lijst van geteste en geschikte tablets en toestellen staat op de e-boekenwebsite (vb. FAQ Android). Je vindt hier ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Beste, 

Met de wijzingen gisteren aan de server kant (VEP) zijn voor een aantal titels in de collectie de auteursnamen nu correct gezet. Bij een aantal titels verscheen immers de vertaler of andere verkeerdelijk als de (enige) hoofdauteur in de app. 

Bv. "Metten Marten" is nu terug van Gerad Walschap ipv Jos Borré. 

Bv. "Oorlogskind" is trug van Camilla Läckberg ipv Wiveca Jongeneel

Omdat VEP-R de metadata "oogst" uit andere bronnen (zoals onderanderen maar toch vooral zoeken.bibliotheek.be) en dus vaak heel veel velden heeft en deze regelmatig update, was het zaak er één auteursveld uit te lichten waar de app mee verder kon. 

Vanavond 2 juni zijn er nog een aantal aanpassingen aan de serveromgeving voor E-boeken in de bib.  De server zal tijdelijk onbeschikbaar zijn.  Lezen van geleende e-boeken off line kan uiteraard wel.  

De upgrades lopen in verschillende stappen en de verwachtte onderbrekingen komen vanaf 22u.

Onze verontschuldigingen voor eventueel ongemak. 

Beste,

Onze leverancier plant een vrij ingrijpende server update deze avond.  De e-boeken etalage in de app zal onbeschikbaar zijn.  Alle e-boeken (epubs) uit de collectie krijgen een bewerking.  Deze update zal de problemen met de lettergrootte (het niet kunnen aanpassen van -) en de nachtmodus bij een aantal epubs definitief moeten wegwerken. 

De upgradewerkzaamheden starten rond 23u en duren ver door in de nacht.  

In de loop van volgende dagen ronden we ook de allerlaatste werkzaamheden aan de app zelf af en kunnen we berichten over een release van de apps. 

Met onze verontschuldigingen voor het ongemak bij de gebruikers. 

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden