Dag collega's

naar aanleiding van de Boekstart-dag in mei willen we beginnen met het uitlenen van knisper- en badboekjes. We willen ze uitlenen in een koffertje met 1 badboekje, 1 knisperboekje en 1 kartonboekje.

Heeft iemand ervaring hiermee. Aangezien we telkens moeten wassen kan er geen barcode op.

Bedankt!

Chantal Lachat

bib Heusden-Zolder

Weergaven: 190

Berichten in deze discussie

Beste collega

Wij leenden dit uit aan de hand van gelamineerde kaartjes. We namen een kopietje van de kaft en kleefden aan de ommezijde een barcode en tag. Dit lamineerde we en plaatsten we dan bij het boekje in een doorzichtig doosje of zakje. Ondertussen zijn we met de uitleen gestopt. In onze bib haalden deze niet genoeg uitleningen. En het wassen vonden de collega's een heel gedoe. Wel 10 jaar in de collectie gehad.

Ben benieuwd hoe andere bibliotheken (zeker nu) omgaan met het wassen/ontsmetten van stoffen boekjes, badboekjes, kartonboekjes. 

Kris Coenegrachts

Hallo,

Bij ons zitten ze in plastieken zakjes. Aan de binnenzijde van het zakje plakken we een kopie van de cover met de barcode op.

En na elke uitlening worden ze gewassen (wordt bij ons gedaan door onze poetsploeg). De uitleningen zijn niet zo groot, maar toch voldoende ze in onze collectie te houden.

Groeten

Wij stoppen een aantal boekjes in een plastic box. Enkel de box krijgt een barcode en in de box zit een lijst met welke boeken er inzitten.

RSS

© 2022   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden