Üç Arkadaş - Drie Vrienden - Three friends 

Op 19-8-22 verschenen bij vzw Herkes (uitgever van de meertalige boekjes van nik-nak): geïllustreerd transtalig kinderboek - met luisterversies - voor meertalige kinderen van 8-12 jaar 

Ali, Eylül en Daniël vertellen elkaar 8 verhalen uit de Nederlandse, Turkse en Vlaamse cultuur. Daarbij gebruiken ze twee talen door mekaar. Dit boek geeft weer hoe meertalige kinderen in het echte leven kunnen switchen en effectief heel hun talenkennis inzetten. 

Aan de ene kant van het boek lees je het verhaal in het Turks-Nederlands, aan de andere kant in het Engels-Nederlands. Ook wie weinig of geen Turks spreekt, maar wel Engels, beleeft dus plezier aan het hele verhaal. Je steekt wat op van zowel de taal als de cultuur. En je kunt er met meertalige Turkse kinderen over praten.

In het boek vind je aan beide kanten een qr-code die je naar Spotify brengt. Omdat niet alle kinderen en ouders even vlot de talen kunnen lezen, heb je zo de kans om te luisteren terwijl je volgt in het boek. Dat is extra genieten en leren tegelijk.

De auteur
Treysi Terziyan groeide op in Istanbul. Vandaag woont ze in Tilburg. Ze is spraak- en taaltherapeut, taalkundige, leraar, onderzoeker en schrijver. Treysi is erg begaan met de taalontwikkeling en het zelfbeeld van kinderen. Vanuit haar onderzoek merkte ze een gemis aan leesmateriaal op maat van meertalige kinderen.

Verkrijgbaar bij vzw Herkes (nik-nak.eu), uitgegeven met steun van Literatuur Vlaanderen.

9789493136656

Weergaven: 26

Bijlagen:

© 2023   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden