Feest in de Boekerij. The Power of Happiness

Gegevens gebeurtenis

Feest in de Boekerij. The Power of Happiness

Tijd: Oktober 15 2011 van 19.00 tot Oktober 16 2011 bij 1.00
Locatie: de bib Leuven
Straat: diestsestraat 49
Plaats: Leuven
Website of map: http://www.feestindeboekerij.…
Soort gebeurtenis: literair, bibfeest
Georganiseerd door: 30CC
Meest recente activiteit: 12 Okt 2011

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

“Geluk is een ramp. Je wordt er zo lui van. Als je niet oppast ga je nog van het leven houden ook.” 

Tom Lanoye

 

Tijdens The Power of Happiness op zaterdag 15 oktober kom je in een staat van vervoering, geluk, verleiding of (on)rust.

Schrijvers komen op bezoek, geluksexperten nodigen je uit tot een tête-à-tête en tussendoor kan je het geluk beproeven op tal van bijzondere feelgoodplekken.

We stellen ons de vraag of we “gelukkig zijn” kunnen leren. De verschillende filosofische scholen in het Oude Griekenland waren ervan overtuigd dat je geluk kunt leren, echter niet door het geluk bewust na te streven. We willen tijdens FIDB het Geluk niet bewust opzoeken, maar het ons laten overkomen door inhoud en vorm te koppelen, door mensen te binden, door het leven an sich.

Want we hebben immers de overtuiging dat niemand geboren is om ongelukkig te zijn.

 

De Iraans-Nederlandse schrijver Kader Abdolah laat zich omringen door drie bijzondere vrouwen: Chantal Pattyn, Eva Brems en Sachli Gholamalizad.

We verwelkomen debutanten uit Nederland en Vlaanderen: James Worthy, Maud Vanhauwaert, Eefje Lanoye, Fleur van Groningen en Peter Zandingh zijn onze Geluksvogels. Hun First Book Wonders krijgen hier de vuurdoop.

Dat Leuvenaar Yves Petry dit jaar wel bijzonder gelukkig is geworden, lijkt ons evident. Hij schrijft en brengt een tekst n.a.v. zijn bekroning voor de Libris Literatuurprijs. Exclusief voor FIDB.

In het levende boekenprogramma Uitgelezen gaat het panel op zoek naar boeken waarvan je zowieso gelukkig wordt. Drie boeken liggen op tafel en worden kritisch besproken.

We verwelkomen Stu-bru ochtendstem Linde Merckpoel en auteur Herman Brusselmans.  Actrice Veerle Dobbelaere leest voor.

Connaisseur du Bonheur Leo Bormans opent de avond als spreker. Zopas verscheen zijn recentste boek “Word Optimist”. Aan u om er voordeel uit te halen.

 Voor boeiende geanimeerde lezingen staat de Vlaams-Nederlandse organisatie deBuren bekend. Dit keer gaan we dieper in op de “maakbaarheid van Geluk”. We praten met filosoof Sebastien Valkenberg (boek Geluksvogels) en Leo Bormans. Ook decaan Antoon Van de Velde en geluksdokter Gerbert Bakx helpen ons om het Geluk op te zoeken, te delen, te bereiken.

 

Dat is lang niet alles. Bibliotheek Tweebronnen ademt boeken. De Cobra Boekendokters Thomas Blondeau en Saskia de Coster schenken boekentips waarvan je alleen maar gelukkig kunt worden.

Tot slot nodigen we de jarige PB Gronda uit om samen met ons en “Onder Vrienden” zijn laatste worp te vieren. Wie geboren is in het topjaar 1981 mag zich trouwens gelukkig voelen, want zij mogen gratis FIDB bijwonen en krijgen zijn boek cadeau (op=op). Bijkomende verrassing is de aanwezigheid van Leuvenaar Didi de Paris. Hij presenteert in avant-premiere zijn nieuwste bundel “BOKS”.

 

Dat en nog zoveel meer op The Power of Happiness. Zoek het op www.feestindeboekerij.be. Slechts Een kwestie van GELUK.

 

Feest in de boekerij “The Power of Happiness” is een initiatief van 30CC i.s.m de Bib Leuven. Powered by FNAC.

 

Praktisch:

zaterdag 15 oktober 2011, 19.00 uur

30CC/Tweebronnen, Diestsestraat 49, 3000 Leuven

€ 10/8 per avond voor -26, Fnac- en bibliotheekleden Leuven en met K.U.Leuven Cultuurkaart

€ 18/14 combiticket voor vrijdag- en zaterdagavond

Tickets via FNAC of 30CC/Ticketbalie, 016 300 900 vanaf september.

 

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor Feest in de Boekerij. The Power of Happiness om opmerkingen toe te voegen!

Word lid van Kenniskantoor

Bijwonen (1)

© 2020   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden