Beste collega's,

 

Allereerst m'n beste wensen voor een vruchtbaar 2012!

Wij werken al jaren met een materiaalverzorgster (bibliotheekbeamte op D niveau) : iemand dus die dag in dag uit boeken (en andere materialen) kaft en repareert en die ook andere klusjes verricht. In ons organogram is deze job echter uitdovend - na haar persioen wordt ze dus niet vervangen.

Hoe organiseren jullie het kaften van boeken (bibliotheekmedewerkers? gekaft aankopen? andere...)?

(by the way : wij werken met méér dan één leverancier...)

 

Hartelijk dank voor het advies!

Sofie

 

Sofie Leyns

Bibliotheek Knokke-Heist

Weergaven: 917

Berichten in deze discussie

Beste Sofie,


voor jou ook een positief 2012!

De bib van Brasschaat laat de boeken kaften door een sociale werkplaats.

Groetjes,

Ruth

Beste Collega's

Eveneens de beste wederwensen voor een inspirerend 2012 in goede gezondheid !

Spijtig dat men zich niet langer engageert om een dergelijke functie (eventueel in een sociaal statuut) op de werkvloer te voorzien. Deze mensen leveren meestal knap werk af en dan gaat het lang niet om kaften alleen. Zijn zijn beschikbaar voor de zgn. bibmaterialen - EHBO, hangen affiches op, nieten de kranten, houden het magazijn op orde etc. Wij zouden onze collectieverzorgster (met PWA-statuut) niet graag missen ...

Vriendelijke groet,
Nicolas Cappelle

Beste Sofie,

Ook  mijn beste wensen voor 2012!

Het overgrote deel van onze boeken wordt gefilmd in de Beschermde Werkplaats in Antwerpen. De gemeentelijke technische dienst zorgt voor het transport. Andere boeken, de meest gevraagde, worden gefilmd door bibliotheekmedewerkers tijdens 'rustiger' uitleenmomenten en één namiddag per week komt een vrijwilliger enkele uren helpen.

Met vriendelijke groet,

Katrien Marckx

Bib Rumst

De bib van Wielsbeke heeft twee vrijwilligers die hier komen kaften.

(elk 1 dag / week - genieten van een vrijwilligersvergoeding)

Groetjes,

Nele

Beste Sofie

In Roeselare gebeurt dit werk door medewerkers die via artikel 60 tewerkgesteld worden door het OCMW.

mvg, Sara Clauw

Beste,

ik sluit me aan bij de reactie van Nicolas. Onze bib, Brecht, heeft een deeltijdse collectieverzorgster en ervaart haar werk als een significante surplus aan de werking en servce. Ze is zeer flexibel inzetbaar en kan door haar ervaring op korte tijd zeer veel (kaft)werk verzetten. Al meer dan eens heeft ze op vraag van een lener aan de balie een boek meteen klaar gemaakt. Het verdwijnen van deze functie is hier dus helemaal niet aan de orde.

vriendelijke groeten,
Ben 

een vraag die mijn inziens niet meer aan de orde is. In deze tijden van economische crisis, snelle dienstverlening en vooral vraaggerichte bibliotheken die zgn afstappen van hun productgerichtheid. Moeten we ons niet de vraag stellen of kaften van materialen uberhaupt nog aan de orde is ?! Het kost gemiddelde 2 € aan kaftmateriaal en personeelskost, het vertraagd de beschikbaarheid met ettelijke dagen zoniet weken en het houdt onze blik te eng op het materiaal gericht. In onze bibliotheek (Jabbeke) hebben wij sinds enkele maanden het kaften radicaal afgezworen. Budgetpost voor materiaalverzorging komt daardoor vrij voor meer nuttige investeringen, materialen zijn binnen de minuut gebruiksklaar en het personeel kan zich bezig houden met echte dienstverlening. Vanuit een kaftvrije bib vriendelijke groet Peggy Truyen

RSS

© 2024   Gemaakt door Kenniskantoor.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden